Lekker voor bij de kerstbrunch: eggs benedict met gerookte zalm op casino boterhammen en afgetopt met een klassieke Hollandaise saus. Een heerlijke combinatie waar iedereen van geniet en die niet mag ontbreken tijdens de brunch!
Tip: als je weinig tijd hebt, kun je de eieren ook zacht koken in plaats van pocheren.
Tip: bewaar de overgebleven Hollandaise saus maximaal 3 dagen in een afgesloten bak in de koelkast, serveer dit bij een visgerecht.
Tip: gebruik de rest van het citroensap tegen het bruin kleuren van voorgesneden appel.
Tip: maak van het eiwit dat je niet gebruikt meringue.
Eggs benedict is een klassiek en verfijnd ontbijtgerecht of lunch recept dat zich kenmerkt door zijn heerlijke combinatie van gepocheerde eieren, warme Hollandaise saus en een smakelijke basis, meestal bestaande uit een Engelse muffin, bacon of ham. Naast deze variant met gerookte zalm en Hollandaise saus is deze variant met krokant gebakken spek en plakjes avocado geserveerd op kaiserbroodjes ook een topper! Ook in dit recept ontbreekt de Hollandaise saus niet. Eggs benedict wordt vaak geserveerd als een luxueuze traktatie voor brunch of speciale gelegenheden, denk aan de paasbrunch of de kerstbrunch, en het heeft een rijke culinaire geschiedenis.
Het ontstaan van eggs benedict is gehuld in mysterie en er zijn verschillende verhalen en theorieën over de oorsprong ervan. Eén populaire theorie is dat het gerecht voor het eerst werd geserveerd in de late 19e eeuw in een restaurant in New York City. Volgens deze versie van het verhaal, bestelde een vaste klant genaamd Lemuel Benedict op een dag een speciale combinatie van ingrediënten als herstelmaaltijd na een wilde nacht. De chef-kok van het restaurant, Charles Ranhofer, was onder de indruk en besloot het gerecht op het menu te zetten, maar noemde het ’eggs benedict’ in eerbetoon aan de klant. Fan van gerechten met ei voor het ontbijt of de brunch? Je vindt ze allemaal op Eatertainment!
Ben je op zoek naar een heerlijk gerecht voor tijdens de lunch op werk? Kies voor een heerlijk belegde sandwich, luchtige pannenkoeken of bijvoorbeeld voor een flammkuchen! Je kunt de gerechten helemaal naar wens maken met de verschillende ingrediënten en toppings.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment