In samenwerking met:
Lamsstoof met Vadouvan
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Lamsstoof met Vadouvan

Een Franse lamsstoof waarbij het vlees lekker mals wordt door het lange stoven. Dat klinkt toch verrukkelijk? In dit recept geven we de stoof een Indiase twist door vadouvan kruiden te gebruiken. Deze twist zorgt voor een smaakvol resultaat!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept lamsstoof met vadouvan

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
2
Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Bestrooi het vlees met de Verstegen Zwarte peper en het Verstegen Zeezout. Verhit de helft van de olie en de boter in een stoofpan en bak het vlees in 4 min. bruin op hoog vuur. Haal het vlees uit de pan.
3
Verhit de resterende olie in de stoofpan en fruit de ui en de knoflook glazig op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de Verstegen World Spice Blend Vadouvan, rode wijn, vleesfond en het vlees toe. Ris de tijm en voeg ¾ toe aan de stoof. Breng aan de kook, zet het vuur daarna laag en laat 1 uur stoven met de deksel op de pan.
4
Meng de maïzena met het water. Voeg toe aan de stoof en roer goed door. Laat nog 2 min. koken en haal van het vuur. Snijd ondertussen het brood in dikke plakken.
5
Serveer de lamsstoof met het brood en de resterende verse tijm.

De wereld van stoofpotjes

Stoofpotjes zijn hartverwarmende gerechten die perfect zijn voor koude dagen of wanneer je gewoonweg zin hebt in een heerlijke, voedzame maaltijd. Een van de meest geliefde stoofpotjes is de Franse lamsstoof, die met een twist van vadouvan kruiden een ware smaaksensatie wordt.

De Franse lamsstoof is een klassiek gerecht dat bekend staat om zijn rijke en intense smaken. Het malse lamsvlees wordt langzaam gestoofd met aromatische groenten, zoals uien, paprika en knoflook. De toevoeging van vadouvan kruiden geeft deze stoofpot een unieke twist. Vadouvan is een Franse specerijenmix met Indiase invloeden, bestaande uit onder andere ui, knoflook, mosterdzaad, komijn en fenegriek. Deze kruidenmix voegt een heerlijke exotische smaak toe aan het gerecht en creëert een harmonieuze balans tussen pittigheid, zoetheid en aardse tonen.

Naast de Franse lamsstoof zijn er talloze andere bekende stoofpotjes die wereldwijd worden gewaardeerd. Denk aan de Ierse Guinness-stoofpot met mals rundvlees en donker bier, de Hongaarse goulash met paprika en runderriblappen, of de Marokkaanse tajine met sappig kippenvlees, abrikozen en kaneel of met kikkererwten, abrikozen en eendenborst. Elk stoofpotje heeft zijn eigen unieke smaakprofiel en regionale invloeden, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: het langzame, zorgvuldige kookproces dat resulteert in heerlijk mals vlees en diep doordrongen smaken.

Andere smaakvolle stoofpotjes die je wilt proberen zijn deze zomerse Zuid-Italiaanse groentestoof met aubergine, courgette, paprika en tomaten in de hoofdrol. Of wat dacht je van een vegan auberginehachee met aardappelpuree? Het rundvlees vervangen we voor aubergine en paddenstoelen, maar de smaken zijn nét zo lekker. Of waan je in het zonnige Griekenland met deze stifado, een stoofgerecht dat wordt gemaakt van rundvlees of konijn. Al met al zijn stoofpotjes altijd een goed idee!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via