Vegan Auberginehachee Met Aardappelpuree
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Vegan auberginehachee met aardappelpuree

Normaliter is hachee een traditioneel stoofgerecht dat op basis van rundvlees wordt gemaakt, maar wij hebben een heerlijke vegetarische variant voor je klaarstaan! Het rundvlees vervangen we voor aubergine en paddenstoelen, wat qua structuur heel dicht in de buurt komt van echt draadjesvlees. Hartstikke lekker en dan ook nog eens vegetarisch!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegan auberginehachee met aardappelpuree

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
1
Snijd de aubergine in reepjes van ongeveer 1 cm dik en 4 cm lang. Snijd de champignons van de gemende paddenstoelen in kwarten, snijd de rest van de paddenstoelen in reepjes. Pel de ui en snijd in grove stukken.
2
Verhit de zonnebloemolie in een stoofpan op hoog vuur. Bak de aubergine, champignons en paddenstoelen in 5 min. rondom bruin. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en bak 2 min. mee.
3
Blus het geheel af met de rode wijn, balsamico azijn en groentebouillon. Voeg de takjes tijm en laurier toe. Sluit de pan met het deksel en stoof het geheel in 20 min. gaar. Verwarm ondertussen de aardappelpuree.
4
Verkruimel de ontbijtkoek en voeg toe aan de hachee. Kook het geheel nog 2 min. op laag vuur en roer goed door. Kook eventueel langer door zonder deksel voor een dikkere saus. Snijd de peterselie grof.
5
Haal de takjes tijm en het laurierblaadje uit de hachee. Serveer de hachee met aardappelpuree. Garneer het gerecht met peterselie.

Wat is hachee en waar komt het vandaan?

Een typisch winters gerecht dat niet mag ontbreken tijdens de koude maanden is hachee: een traditioneel stoofgerecht uit ons eigen landje! Hachee is een stoofpotje op basis van rundvlees, uien en het zuur van azijn en/of wijn. Al in de Middeleeuwen stond hachee vaak op het menu. Vandaag de dag genieten we graag van een lekkere stoofpot, zoals deze hachee met rode kool een aardappelpuree. Maar ook vegetarische stoofpotjes worden steeds populairder. Denk aan deze vegan auberginehachee met aardappelpuree, maar ook aan deze vegan stoofpotje van tempeh. Dit stoofpotje is rijk van smaak door de verschillende kruiden en je hebt helemaal niet door dat het stoofpotje geen vlees bevat. En wat dacht je van deze vegetarische variant van de klassieke coq-au-vin, de knol-au-vin? De kip wordt vervangen door knolselderij en zit vol heerlijke smaken.

Steeds vaker vegan

Om ons heen zien we het steeds vaker: het stukje vlees of vis maakt plaats voor een plantaardig alternatief als jackfruit, tempeh of tofu, maar ook voor diverse groenten die hartstikke voedzaam zijn. Denk aan peulvruchten als linzen of noten. Wanneer je een vegan gerecht eet, vermijd je alle dierlijke producten. Dus niet alleen dat stukje vlees of vis wordt vervangen, maar ook zuivelproducten en eieren. Is het hierdoor moeilijk om vegan te eten? Helemaal niet! Er zijn genoeg vegan producten te vinden in de supermarkt en met onze vegan recepten heb je genoeg inspiratie om aan de slag te gaan. Van makkelijke recepten zoals deze rendang met komkommer en atjar, tot wat moeilijkere recepten zoals deze boekweitnoedels met tempeh, bimi en wortellinten. Ook voor de zoetekauw zijn er genoeg opties. Probeer eens deze heerlijke vegan appeltaart, waarbij we plantaardige margarine en sojamelk gebruiken. Wedden dat je de zuivelproducten niet mist?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via