Lemonade Mimosa 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Lemonade mimosa

Uitpakken met de feestdagen met een verrassende cocktail? Deze lemonade mimosa is klaar in 5 minuten en steelt de show bij elke borrel. Leuk voor bij de kerstborrel of het kerstdiner, maar ook niet te missen met Oud & Nieuw!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept lemonade mimosa

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Rasp de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en mix de citroenrasp met de suiker op een schoteltje. Snijd de citroen in halve maantjes en bevochtig de bovenkant van de randen van de glazen met een van de schijfjes. Dip de bovenkant van de glazen in de suiker om een mooi suikerrandje te maken.
2
Vul de glazen voor de helft met de limonade en voor de andere helft met champagne. Garneer met een schijfje citroen.

Feestelijke drankjes voor Oud & Nieuw

Oud & Nieuw is een tijd om te vieren en te toosten op het afgelopen jaar en het nieuwe jaar dat voor ons ligt. Feestelijke drankjes spelen een centrale rol bij het creëren van een vrolijke sfeer tijdens deze festiviteiten. Klassiek champagne is een onmiskenbare keuze, met zijn bruisende elegantie die perfect past bij het markeren van speciale momenten.

Voor wie op zoek is naar een twist, zijn er tal van creatieve cocktailopties. Een mooi voorbeeld is deze romige frambozen mimosa met grapefruit en tijm. Een feestelijk drankje!  Voor de zoetekauwen is er de Kir Royale, een combinatie van champagne met crème de cassis, die een heerlijke fruitige noot toevoegt aan het feest.

Mocktails, alcoholvrije cocktails, winnen ook aan populariteit als smaakvolle alternatieven voor alcoholische drankjes. Een bruisende cranberry-limoen spritzer of een pittige gemberbier-mocktail kan degenen die geen alcohol drinken tijdens het feest of de borrel een even feestelijke ervaring bieden. Ook deze ginger ale mocktail met chocolade vijgen raden we heel erg aan.

Het serveren van warme dranken voegt een knusse touch toe aan de festiviteiten, vooral als het buiten koud is. Glühwein, warme chocolademelk met een scheutje pepermuntsiroop of een romige Irish coffee zijn perfecte keuzes om je gasten op te warmen en in de feeststemming te brengen!

Of het nu glazen met champagne, kleurrijke cocktails of verwarmende drankjes zijn, de keuze van feestelijke drankjes voor Oud & Nieuw weerspiegelt de vreugde en opwinding van het moment, terwijl ze bijdragen aan een onvergetelijke start van het nieuwe jaar. Proost op het nieuwe jaar!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?