Een feestje op je bord, voor het oog én voor je smaakpapillen! Dit ovenschotel recept met rode kool, gehakt en koolrabipuree is driedubbel feest. Wat wil je nog meer? Met de voorbereiding ben je 25 minuten bezig en daarna schuif je de ovenschotel voor 30 minuten de oven in. Dit gerecht is koolhydraatarm doordat er koolrabi gebruikt wordt in plaats van aardappel en het is een hele mooie combinatie van verschillende smaken. Zoet van de appel en honing, zuur van de rode kool en een heel licht pitje van de gekookte koolrabi. Kortom: een Hollands smaakbommetje!
Rode kool wordt veelal geteeld op Nederlandse grond en is een van de oudste koolsoorten die er is. Het is familie van de groene kool en de spitskool. Wist je dat rode kool ontzettend gezond is? De kool zit vol met vitamines (vitamine C, vitamine K, vitamine B6 en vitamine A) en bevat weinig calorieën. Een ander voordeel van rode kool is dat je het tot wel 2 maanden kunt bewaren op een koele en donkere plaats.
Naast al deze voordelen, is rode kool ook een koolsoort waarmee je eindeloos kunt variëren. Probeer bijvoorbeeld eens rauwe rode kool in een salade. Je snijdt de kool in dunne reepjes, zodat het lekker knapperig is. Zo maak je deze heerlijke noedelsalade met pindadressing met kleurrijke groenten, zoals rauwe rode kool.
Gekookte rode kool is een manier die we waarschijnlijk allemaal beter kennen. Maak er een rodekoolschotel van zoals in dit recept, maak de welbekende rode kool met appel of ga voor een heerlijke stamppot met rode kool. Met rode kool maak je veel verschillende en verrassende recepten. Wil je een keer rode kool op een andere manier gebruiken? Maak dan deze hartige taart met rode kool. Lekker gekruid door de wortel met kruidige garam masala! Op welke manier vind jij rode kool het lekkerst?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment