Mediterrane Zalm Uit De Oven
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Mediterrane zalm uit de oven

Wij zijn gek op ovengerechten! Het bespaart tijd, je legt alle ingrediënten in een schaal en de keuken is alweer schoon voordat je maaltijd klaar is! Deze mediterrane zalm smaakt naar een vakantie in het zonnige zuiden en is beperkt in koolhydraten.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept mediterrane zalm uit de oven

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de courgette en aubergine in plakjes. Verdeel over een ovenschaal, samen met de cherrytomaten en de olijven. Giet 2/3 van de olijfolie over het geheel en bestrooi met 2/3 van de Italiaanse kruiden, peper en zout. Snijd de ui in ringen en leg in de ovenschaal. Zet de ovenschaal 10 min. in de oven.
2
Haal de ovenschaal uit de oven en leg de zalm op de groenten. Bestrooi met het overige deel van de olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout. Zet de ovenschaal 15-20 min. in de oven*, totdat de zalm gaar is en de groenten zacht zijn. Snijd de citroen intussen in plakjes. Haal de zalm uit de oven en maak af met schijfjes citroen en verse koriander. *Garingstijd is afhankelijk van de dikte van je zalmmoot.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

I
ik
20 min in de oven maakt de zalm gortdroog.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi, Bedankt voor je feedback, dit vinden we erg waardevol! We hebben het recept iets aangepast. De garingstijd van de zalm ik afhankelijk van de dikte van de zalmmoot. Groet, Jennifer
E
E
Lekker met zoete aardappel frietjes en zelfgemaakte aardappel puree.
J
Jennifer van Eatertainment
Dat klinkt inderdaad heerlijk!
I
Ida
Gaat het maken even alles halen,lijkt mij heerlijk.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Ida, Super leuk om te horen! Ik ben benieuwd naar hoe het in de smaak gaat vallen :) Groet, Jennifer
J
John de Jong
Wat serveer je er bij? Rijst, brood,
F
Fleur van Eatertainment
Hi John, Bedankt voor je bericht. Je kunt er bij serveren wat je zelf lekker vindt. Wij adviseren er aardappel krieltjes bij te bakken, ongeveer 200 gram per persoon. We horen graag hoe het heeft gesmaakt! Groet, Fleur
J
John
Vorige week getest, met aardappels uit de oven erbij. Zalm inderdaad pas laatste kwartier erbij, was lekker. Gaan het ook nog eens met pasta proberen trouwens. Grtz
J
Jennifer van Eatertainment
Hi John, Goed om te horen! Wat leuk dat je het recept nog eens gaat proberen met pasta :) Groet, Jennifer
T
Ton Koning
Wij hebben er wedges bij gegeten. Die konden tegelijk met recept in de oven. Heel makkelijk dus en het was heerlijk.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Ton, Bedankt voor de tip! Dat past er zeker ook goed bij :) Groet, Jennifer
E
Eimer
Wijnadvies?
F
Fleur van Eatertainment
Hi Eimer, Bij een zalm uit de oven adviseren wij een wat frissere witte wijn. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een Chardonnay of een Riesling. Groet, Fleur
P
Petra Maas
Wat mij verbaast zijn de oneetbare bestanddelen in jullie foto van de ovenschotel: stelen van tomaatjes, citroenschil meegebakken? Gaan jullie die echt ook opeten? Rauwe koriander is leuk als garnering, maar wordt dat ook gegeten?
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Petra, we gaan ervan uit dat de stelen van de tomaatjes blijven liggen na het eten. De citroenschijfjes mogen uitgeperst worden en voegen smaak toe aan het geheel. Voel je uiteraard vrij om het recept aan te passen naar wens, door bijvoorbeeld de stelen er van tevoren af te halen of kant-en-klaar citroensap te gebruiken i.p.v. schuifjes :)
B
Bert
Nog te veel voor 2 personen
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Bert, we houden standaard porties aan bij het ontwikkelen van de recepten. In dit recept zit geen aardappel, pasta of rijst waardoor we lekker veel groente toevoegen. Kan natuurlijk gebeuren dat jijzelf behoefte hebt aan een grotere of kleine portie, in dat geval kun je het recept altijd aanpassen naar wens :)
E
E W
Maak het met warm gerookte zalm,zalm 5 min.in de oven super lekker
S
Sam van Eatertainment
Hi, Bedankt voor de tip! Dat klinkt zeker heerlijk :)
E
Edje
Schijfjes (evt voorgekookte) zoete aardappel toevoegen maakt het af!
S
Sam van Eatertainment
Hi Edje, Bedankt voor de goede tip! Zoete aardappel past er zeker goed bij :)
H
Hans
Lekker van smaak. 10 minuten langer de groente laten garen en na dan zalm toevoegen. Om droogte zalm te voorkomen halverwege de zalm even met olijfolie besprenkelen zodat bovenkant met olie is bedekt. Dat houdt de zalm sappig. Dobbelsteentjes plm 1 cm van zoete aardappel met olijfolie en Italiaanse kruiden mengen in ovenschaal. 20 minuten op 220° en dan nog eens plm 8 minuten op grillstand voor knapperigheid. Wel in de gaten houden dat het niet aanbrandt.
B
Brenda van Eatertainment
Hi Hans, Dank je wel voor je bericht, goed om te horen dat het heeft gesmaakt. Leuk dat jezelf aan het variëren bent en tips deelt! Wij waarderen feedback van onze bezoekers, zo kunnen wij onze recepten en website verder verbeteren. Dus nogmaals bedankt voor jouw bijdrage. Groet, Brenda

Geef een reactie