Mediterrane Zalm Uit De Oven
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Mediterrane zalm uit de oven met groenten

Wij zijn gek op ovengerechten! Het bespaart tijd, je legt alle ingrediënten in een schaal en de keuken is alweer schoon voordat je maaltijd klaar is! Deze mediterrane zalmfilet met groenten smaakt naar een vakantie in het zonnige zuiden en is beperkt in koolhydraten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept mediterrane zalm uit de oven met groenten

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de courgette en aubergine in plakjes. Verdeel over een ovenschaal, samen met de cherrytomaten en de olijven. Giet 2/3 van de olijfolie over het geheel en bestrooi met 2/3 van de Italiaanse kruiden, peper en zout. Snijd de ui in ringen en leg in de ovenschaal. Zet de ovenschaal 10 min. in de oven.
2
Haal de ovenschaal uit de oven en leg de zalm op de groenten. Bestrooi met het overige deel van de olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout. Zet de ovenschaal 15-20 min. in de oven*, totdat de zalm gaar is en de groenten zacht zijn. Snijd de citroen intussen in plakjes. Haal de zalm uit de oven en maak af met schijfjes citroen en verse koriander. *Garingstijd is afhankelijk van de dikte van je zalmmoot.

Krijg je ook geen genoeg van zalm? Bekijk dan hier al onze gezonde zalm gerechten. Of laat je inspireren voor nog meer koolhydraatarme recepten!

Welke groenten zijn lekker bij zalm?

Zalm kan je op verschillende manieren bereiden. Het laat zich dan ook goed combineren met veel groenten. Denk hierbij aan groenten zoals aardappelen, witte of groene asperges, kool, broccoli, geroosterde spruitjes, doperwten, spinazie, sperzieboontjes en wortelen.

Hoe weet je of de zalm uit de oven gaar is?

Prik met een vork in de zalm om te controleren of de zalm gaar is. De zalm is gaar wanneer die in vlokken uit elkaar valt. De perfecte zalm is vanbuiten gaar en vanbinnen nog een beetje glazig.

Hoe lang moet zalm in de oven?

Hoe lang de zalm in de oven moet, hangt af met hoe dik de zalmfilet is. Als leidraad: als een zalmfilet een dikte van 2,5 cm heeft, dan moet die ongeveer 10 minuten in de oven.

Meer makkelijke recepten

Voor de simpele gerechten hoef je geen sterrenchef te zijn om een lekkere en ook nog eens mooie maaltijd op tafel te zetten. Verras je bezoek tijdens een diner met de leukste gerechten zonder lang in de keuken te hoeven staan. Ontdek alle makkelijke recepten!

 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via