Wij zijn gek op ovengerechten! Het bespaart tijd, je legt alle ingrediënten in een schaal en de keuken is alweer schoon voordat je maaltijd klaar is! Deze mediterrane zalmfilet met groenten smaakt naar een vakantie in het zonnige zuiden en is beperkt in koolhydraten.
Zalm kan je op verschillende manieren bereiden. Het laat zich dan ook goed combineren met veel groenten. Denk hierbij aan groenten zoals aardappelen, witte of groene asperges, kool, broccoli, geroosterde spruitjes, doperwten, spinazie, sperzieboontjes en wortelen.
Prik met een vork in de zalm om te controleren of de zalm gaar is. De zalm is gaar wanneer die in vlokken uit elkaar valt. De perfecte zalm is vanbuiten gaar en vanbinnen nog een beetje glazig.
Hoe lang de zalm in de oven moet, hangt af met hoe dik de zalmfilet is. Als leidraad: als een zalmfilet een dikte van 2,5 cm heeft, dan moet die ongeveer 10 minuten in de oven.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment