Mosselen van de barbecue met stokbrood en kruidenboter
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vis
Vrij van vlees

Mosselen van de barbecue met stokbrood en kruidenboter

Heerlijk, een stomende pan vol mosselen. Maar als je eens wat anders wil proberen, maak dan eens deze mosselen op de BBQ. Doordat de mosselen in een pakketje van aluminium op de BBQ liggen, worden ze gaar en krijgen ze een heerlijke smaak. In dit recept voegen we een scheutje wijn toe, maar als je bier lekkerder vindt kan dat natuurlijk ook. Serveer de mosselen met wat stokbrood en kruidenboter en je hebt een volwaardige BBQ maaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept mosselen van de barbecue met stokbrood en kruidenboter

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verhit de barbecue tot een temperatuur van 180-200 ⁰C, gebruik hiervoor de ingebouwde thermometer van de barbecue of een losse oventhermometer. Spoel de mosselen en laat goed uitlekken. Haal eventueel gebroken en openstaande mosselen eruit. Hak de peterselie grof.
2
Neem 2 diepe kommen per persoon en leg hier een dubbele laag aluminiumfolie in. Verdeel de mosselen, groenten en peterselie over deze kommen. Voeg bij elke kom een scheutje witte wijn en een flinke klont kruidenboter toe. Breng op smaak met peper en zout. Vouw de pakketjes losjes dicht.
3
Leg de pakketjes met de dichtgevouwen kant naar boven ongeveer 10-15 min. op de barbecue en plaats de deksel over de barbecue. Bak ondertussen het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de citroen in parten.
4
Controleer of de mosselen gaar zijn (de schelpen staan open) en serveer met een partje citroen, stokbrood en overige kruidenboter.

Tip: geen fan van witte wijn? Neem een lekker zoet biertje als alternatief!

Tijd voor mosselen

Vaak hoor je de uitspraak ‘wanneer de ‘r’ in de maand is, is het mosseltijd’. Daardoor denken mensen vaak dat je mosselen het beste in bijvoorbeeld september kan eten, en zijn dan ook verbaasd wanneer ze mosselen tegenkomen op het menu in de overige zomermaanden. Toch is dat niet vreemd: mosselen kan je ook prima in de zomermaanden eten. Het is zelfs zo dat je mosselen het beste kan eten wanneer de ‘r’ in het seizoen zit. Je kan ze dus het beste eten in de zomer, herfst en winter. Dat betekent dus dat je in een jaar veel langer van mosselen kan genieten dan eerder gedacht. Daar zijn we natuurlijk héél blij mee!

Doe méér met mosselen

Je kan mosselen op zoveel meer manieren bereiden dan enkel klassiek bereiden in een mosselpan. Zo weet je nu dat je mosselen ook heerlijk klaar kan maken op de BBQ. Maar het recept voor mosselen uit de airfryer is ook heel erg lekker. Daarnaast is het ook nog een erg makkelijk om te bereiden. En nog een makkelijk – maar ook spectaculair – gerecht is onze fruit de mer, met onder andere mosselen en reuze garnalen. Heerlijk om te serveren op een zomeravond met vrienden of familie. En tot slot deze spaghetti met zeekraal en mosselen: ook een lekker recept waar je mosselen in verwerkt. Wij zeggen: eet smakelijk!

Chenin_blanc

Witte wijn

Eind augustus en dus zijn er nog volop mosselen verkrijgbaar. Een heerlijke lekkernij die wij Nederlanders maar wat graag op tafel zetten. Traditioneel gekookt in witte wijn of bier, maar gelukkig kiezen we ook wel eens voor een andere aanpak. Bij dit mosselgerecht van de BBQ kies ik voor een mosselwijn met wat meer spierballen. De Bellingham Bernard serie old vine Chenin Blanc is een prachtige houtgerijpte Chenin uit de coastal regio van Zuid Afrika. Het frisse citrusfruit van de Chenin krijgt door de houtrijping mooie rokerige tonen en meer vettigheid. Perfect voor dit mosselgerecht dus! Met code EATFREE gratis bezorgd via Vanouds de Zwaan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Selderij
  • Weekdieren
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via