Print opties

Sluiten

Mosselen van de barbecue met stokbrood en kruidenboter

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verhit de barbecue tot een temperatuur van 180-200 ⁰C, gebruik hiervoor de ingebouwde thermometer van de barbecue of een losse oventhermometer. Spoel de mosselen en laat goed uitlekken. Haal eventueel gebroken en openstaande mosselen eruit. Hak de peterselie grof.
2
Neem 2 diepe kommen per persoon en leg hier een dubbele laag aluminiumfolie in. Verdeel de mosselen, groenten en peterselie over deze kommen. Voeg bij elke kom een scheutje witte wijn en een flinke klont kruidenboter toe. Breng op smaak met peper en zout. Vouw de pakketjes losjes dicht.
3
Leg de pakketjes met de dichtgevouwen kant naar boven ongeveer 10-15 min. op de barbecue en plaats de deksel over de barbecue. Bak ondertussen het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de citroen in parten.
4
Controleer of de mosselen gaar zijn (de schelpen staan open) en serveer met een partje citroen, stokbrood en overige kruidenboter.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.