Fruits De Mer
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Fruits de mer

Iets bijzonders op tafel zetten, maar wat wel super makkelijk is om te maken? Dan zit je met dit gerecht goed! Fruits de mer is een verzameling van vis en schelpdieren en daarom perfect voor de echte visliefhebber. Dit wordt koud gegeten, eventueel met brood als extra toevoeging.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept fruits de mer

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Ontdooi de coquilles. Besprenkel de garnalen en coquilles met olijfolie, peper en zout. Bak de garnalen ongeveer 4 min. in een pan op hoog vuur. Haal de garnalen uit de pan en bak de coquilles in dezelfde pan in ongeveer 1-2 min. aan beide kanten gaar. Zet apart.
2
Bereid de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de maïskolven, snijd in stukken en gril met de kruidenboter in een grillpan. Blancheer de zeekraal 3 min. in hetzelfde kookvocht als van de maïs. Laat uitlekken.
3
Snijd voor de vinaigrette de peterselie, bieslook en dille fijn. Pel en snipper de knoflook. Rasp het gele gedeelte van de schil van de citroen. Meng de kruiden, knoflook, citroenrasp, extra vergine olijfolie, zwarte peper en het zeezout in een kom. Roer door en voeg het sap van een halve citroen toe. Serveer de rest van de citroen eventueel in schijfjes bij de fruits de mer.
4
Serveer de allioli in een schaaltje. Vul een groot (diep) bord of schaal met ijsklontjes. Verdeel de garnalen, coquilles, mosselen, maïskolven, zeekraal, surimi, wakame, ansjovis, rivierkreeftjes en viseitjes over het ijs. Zet de schaaltjes met vinaigrette en allioli ertussen.
5
Serveer koud en eventueel met extra brood.

Welke wijn past het beste bij fruits de mer?

Bij fruits de mer kun je het beste een witte wijn schenken die geen erge houttonen heeft. Denk aan een mooie Chablis, een Chenin Blanc of natuurlijk een lekkere Champagne.

Wat eet je bij fruits de mer?

Naast fruits de mer eet je goed brood met lekkere roomboter. Meer heb je niet nodig!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Selderij
  • Sulfiet
  • Vis
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via