Print opties

Sluiten

Ovenschotel patatas bravas en chorizo

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng water aan de kook in een ruime pan en kook de krieltjes 10 min. en giet af.
2
Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook. Voeg de tomatenblokjes, cayennepeper, paprikapoeder, sambal en het zout toe. Laat op laag vuur ca. 15 min. pruttelen. Haal van het vuur en pureer tot een gladde saus.
3
Meng de resterende knoflook en olijfolie samen met de mosterd, mayonaise en sap van de citroen tot een aïoli.
4
Snijd de gekookte krieltjes in partjes. Snijd de paprika en de courgette in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de chorizo in plakjes en vervolgens in vieren. Verdeel alles over de ovenschaal samen met 1/4 van de tomatensaus en bak 25 min. in de oven.
5
Hak de peterselie grof. Serveer de ovenschotel met peterselie, aïoli en de resterende tomatensaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.