Iced Ube Latte - Paarse latte
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Iced ube latte

Zin in ijskoffie? Maak dan deze heerlijke Iced ube latte! Door de kokosmelk en het ube extract krijgt deze Iced ube latte een lekker verrassende smaak. Daarnaast zorgt ube voor een bijzondere kleur, namelijk paars! Al met al is deze Iced ube latte zeker het proberen waard.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept iced ube latte

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Klop met behulp van een handmixer de instant espresso samen met 2/3 van de kristalsuiker en 2/3 van het water op. Na een tijdje kloppen ontstaat er een schuim, de hoeveelheid is ongeveer 3 keer zo veel geworden. Zet het schuim apart.
2
Verhit het resterende water en los de overige suiker hierin op, zodat er een siroop ontstaat. Meng deze siroop samen met het ube extract door de kokosmelk.
3
Schenk de paarse kokosmelk in een glas. Voeg de ijsklontjes toe aan het glas en schenk voorzichtig de melk over de ijsklontjes. Schep tot slot het espressoschuim erbovenop en serveer met een stukje chocolade.

Wat is ube eigenlijk?

Ube is een knol welke ook wel de paarse zoete aardappel wordt genoemd. Een andere bijnaam voor deze paarse wortel is ‘Purple Yam’. Ube wordt in veel zoete gerechten verwerkt door haar hartige, maar zoete smaak. Daarnaast is Ube een leuke toevoeging aan zoete gerechten door haar fel paarse kleur, zoals in deze iced ube latte.

IJskoffie

IJskoffie is er in allerlei soorten, maten en smaken. Wij kunnen hierin natuurlijk niet achterblijven! Probeer eens onze huisgemaakte ijskoffie. Een lekker makkelijk recept voor een ijskoffie zoals je deze gewend bent. Toe aan iets origineels? Probeer dan onze ijskoffie op een stokje, de cloud of coffee of de Corretto amaretto iced cappuccino!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via