Huisgemaakte Ijskoffie
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Huisgemaakte ijskoffie

Stijgen de temperaturen boven de 20℃, dan verruilen wij ons dagelijkse kopje koffie het liefste voor een heerlijke ijskoffie. Verfrissend met tóch die fijne koffiekick. Lekker!

Foodie Judith van My Food Blog leerde je in een online workshop een heerlijke ijskoffie maken. Check de workshop op onze Instagram.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept huisgemaakte ijskoffie

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
Kookmodus
1
Verwarm 1/4 chocolade au-bain marie of in de magnetron. Om de chocolade au-bain marie te verwarmen doe je de chocolade in een kom en zet je deze op een pan. In de pan doe je een klein laagje kokend water. Zorgt dat het water de kom niet raakt en wacht tot de chocolade smelt.
2
Schuim de Alpro Barista op met de melkopschuimer.
3
Giet de chocolade op de bodem van het glas. Vul het glas voor 2/3 met ijsblokjes en giet hier de koffie overheen. Variatietip: In plaats van chocolade kun je ook een ½ tl vanille-extract toevoegen.
4
Vul met Creamy Almond tot ongeveer ¾ van het glas en top met het melkschuim. Maak af met chocoladeschaafsel (schaaf met een grove rasp) en drink meteen.

Tip: om ervoor te zorgen dat je koffie niet waterig wordt, kun je ijsblokjes maken van koffie óf Alpro Creamy Almond (net hoe sterk je je koffie graag drinkt).

Vind jij het ook leuk om te variëren met speciale koffies? Probeer dan zeker een keer onze whipped Nutella coffee!

Wat is ijskoffie?

Ijskoffie is een verfrissende koffiedrank die wordt geserveerd met ijsblokjes. Het wordt gemaakt door koude koffie te combineren met melk of room, suiker of zoetstoffen naar smaak, en soms een vleugje vanille-extract. Soms worden ook ijsklontjes, slagroom of andere smaakstoffen zoals siroop toegevoegd om de smaak aan te passen.

Welke melk heb je nodig voor ijskoffie?

Voor ijskoffie kun je verschillende soorten melk gebruiken, afhankelijk van je voorkeur. De meest gebruikte melksoorten zijn koemelk, amandelmelk, sojamelk of havermelk. Je kunt de melk kiezen die het beste bij je smaak en dieet past.

Welk koffie is het lekkerst in een ijskoffie?

De smaakvoorkeur voor koffie in ijskoffie is subjectief, maar over het algemeen worden medium gebrande koffiesoorten aanbevolen. Deze bieden een goede balans tussen smaak en zuurgraad, waardoor ze geschikt zijn voor ijskoffie met melk en zoetstoffen. Experimenteer om jouw favoriete smaakprofiel te vinden.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via