Stijgen de temperaturen boven de 20℃, dan verruilen wij ons dagelijkse kopje koffie het liefste voor een heerlijke ijskoffie. Verfrissend met tóch die fijne koffiekick. Lekker!
Foodie Judith van My Food Blog leerde je in een online workshop een heerlijke ijskoffie maken. Check de workshop op onze Instagram.
Tip: om ervoor te zorgen dat je koffie niet waterig wordt, kun je ijsblokjes maken van koffie óf Alpro Creamy Almond (net hoe sterk je je koffie graag drinkt).
Vind jij het ook leuk om te variëren met speciale koffies? Probeer dan zeker een keer onze whipped Nutella coffee!
Ijskoffie is een verfrissende koffiedrank die wordt geserveerd met ijsblokjes. Het wordt gemaakt door koude koffie te combineren met melk of room, suiker of zoetstoffen naar smaak, en soms een vleugje vanille-extract. Soms worden ook ijsklontjes, slagroom of andere smaakstoffen zoals siroop toegevoegd om de smaak aan te passen.
Voor ijskoffie kun je verschillende soorten melk gebruiken, afhankelijk van je voorkeur. De meest gebruikte melksoorten zijn koemelk, amandelmelk, sojamelk of havermelk. Je kunt de melk kiezen die het beste bij je smaak en dieet past.
De smaakvoorkeur voor koffie in ijskoffie is subjectief, maar over het algemeen worden medium gebrande koffiesoorten aanbevolen. Deze bieden een goede balans tussen smaak en zuurgraad, waardoor ze geschikt zijn voor ijskoffie met melk en zoetstoffen. Experimenteer om jouw favoriete smaakprofiel te vinden.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment