Huisgemaakte Ijskoffie
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Huisgemaakte ijskoffie

Stijgen de temperaturen boven de 20℃, dan verruilen wij ons dagelijkse kopje koffie het liefste voor een heerlijke ijskoffie. Verfrissend met tóch die fijne koffiekick. Lekker!

Foodie Judith van My Food Blog leerde je in een online workshop een heerlijke ijskoffie maken. Check de workshop op onze Instagram.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept huisgemaakte ijskoffie

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
1
Verwarm 1/4 chocolade au-bain marie of in de magnetron. Om de chocolade au-bain marie te verwarmen doe je de chocolade in een kom en zet je deze op een pan. In de pan doe je een klein laagje kokend water. Zorgt dat het water de kom niet raakt en wacht tot de chocolade smelt.
2
Schuim de Alpro Barista op met de melkopschuimer.
3
Giet de chocolade op de bodem van het glas. Vul het glas voor 2/3 met ijsblokjes en giet hier de koffie overheen. Variatietip: In plaats van chocolade kun je ook een ½ tl vanille-extract toevoegen.
4
Vul met Creamy Almond tot ongeveer ¾ van het glas en top met het melkschuim. Maak af met chocoladeschaafsel (schaaf met een grove rasp) en drink meteen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Noten
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via