Paddenstoelen Herfstomelet Met Knoflooktoast
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Paddenstoelen-herfstomelet met knoflooktoast

Herfst is een seizoen vol uitersten. Van wind en regen, sjaals en dikke truien, naar met je zonnebril op lekker op het terras zitten. Heerlijk! Deze paddenstoelen omelet past perfect bij dit wisselende seizoen. Hartig, vullend en met sterke smaken van knoflook en gruyère.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept paddenstoelen-herfstomelet met knoflooktoast

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Scheur de cantharellen en oesterzwammen in reepjes en snijd de overige paddenstoelen in stukken. Hak de kruiden fijn.
2
Verhit 2/5 deel van de olie in een koekenpan en bak hierin de prei 2 minuten zachtjes aan. Voeg de spekreepjes toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg paddenstoelen en kruiden toe, schep goed om en bak het geheel nog 6-8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
3
Klop de eieren met de slagroom los in een kom en schep het paddenstoelenmengsel erdoorheen (houd eventueel een deel van het paddenstoelenmengsel apart om de omelet mee te garneren). Veeg de koekenpan schoon, zet terug op het vuur met 1/5 deel olie, giet het eimengsel terug in de pan en strooi de gruyère eroverheen. Zet na 2 minuten het vuur laag en laat de omelet in ca. 6-8 minuten gaar worden.
4
Verwarm intussen de oven voor op 200˚C. Meng de rest van de olie met de gehakte knoflook, peper en zout en besmeer hiermee de plakken zuurdesembrood. Rooster het brood in de oven in 8-10 minuten goudbruin. Serveer de omelet met het geroosterde brood.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via