Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min
1
Scheur de cantharellen en oesterzwammen in reepjes en snijd de overige paddenstoelen in stukken. Hak de kruiden fijn.
2
Verhit 2/5 deel van de olie in een koekenpan en bak hierin de prei 2 minuten zachtjes aan. Voeg de spekreepjes toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg paddenstoelen en kruiden toe, schep goed om en bak het geheel nog 6-8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
3
Klop de eieren met de slagroom los in een kom en schep het paddenstoelenmengsel erdoorheen (houd eventueel een deel van het paddenstoelenmengsel apart om de omelet mee te garneren). Veeg de koekenpan schoon, zet terug op het vuur met 1/5 deel olie, giet het eimengsel terug in de pan en strooi de gruyère eroverheen. Zet na 2 minuten het vuur laag en laat de omelet in ca. 6-8 minuten gaar worden.
4
Verwarm intussen de oven voor op 200˚C. Meng de rest van de olie met de gehakte knoflook, peper en zout en besmeer hiermee de plakken zuurdesembrood. Rooster het brood in de oven in 8-10 minuten goudbruin. Serveer de omelet met het geroosterde brood.