Print opties

Sluiten

Pastinaakstamppot met boerenkool en kabeljauw met kruidenkorst

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de pastinaak en winterpeen en snijd vervolgens in grove stukken. Breng water aan de kook in een pan, voeg de pastinaak en winterpeen toe en kook in 20 min. gaar.
2
Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de peterselie fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Haal van het vuur en meng met de peterselie, panko, peper en 1/3 van het zout.
3
Dep de kabeljauw droog en verdeel het kruidenmengsel over de bovenkant van de vis. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 12 min. in de oven.
4
Giet de winterpeen en pastinaak af en stamp tot een puree samen met de mosterd, roomboter, melk en het resterende zout. Voeg de boerenkool toe en meng door de stamppot.
5
Verdeel de pastinaakstamppot over de borden en leg de vis bovenop.