Glutenvrije Pizza Margherita 0010 Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Glutenvrije pizza Margherita

Zelf glutenvrije pizza maken is helemaal niet zo lastig! Het lijkt vaak moeilijker dan het is, maar het belangrijkste is dat je het deeg voldoende tijd geeft om te laten rijzen. Maak vervolgens voorzichtig pizzabodems van het deeg en beleg de pizza’s met de tomatensaus, oregano en mozzarella. Schuif de oven in, maak af met basilicum voor serveren en genieten maar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept glutenvrije pizza margherita

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 10min
Totale tijd
1u 35min
Kookmodus
1
Voeg de glutenvrije bloem en zout toe in de keukenmachine met deeghaak. Zorg dat het water lauwwarm is. Los de gist op in het water en roer goed door. Voeg al mixend het water toe. Kneed het deeg 5 min. door. Voeg na 5 min. al mixend de olijfolie toe en kneed nog 2 min. door.
2
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en rol tot een bol. Leg de bollen, apart van elkaar, in een ruime kom en dek af met een vochtige doek. Laat het deeg 1 uur rusten op kamertemperatuur.
3
Verwarm de oven voor op 250°C. Leg de deegbollen elk op een apart stuk bakpapier. Duw het deeg uit tot een dunne pizzabodem van 24 cm doorsnede. Doe dit geleidelijk zodat het deeg niet scheurt. Laat eventueel een kleine opstaande rand aan de buitenkant voor een dikke korst.
4
Verdeel de tomatensaus over de pizzabodems. Verdeel de oregano over de tomatensaus. Scheur de mozzarella in grove stukken en verdeel over de tomatensaus. Neem de hete bakplaat uit de oven, schuif een pizza erop en bak 8 tot 10 min. in de oven, stuk voor stuk.
5
Pluk de blaadjes basilicum en verdeel deze kort voor serveren over de pizza’s.

Tip: varieer met dit basisrecept voor pizza door je eigen favoriete toppings toe te voegen. Let hierbij wel op dat je de pizza niet te vol legt, dan wordt het deeg namelijk niet gaar.

Glutenvrije pizza’s maak je gemakkelijk zelf

Tot voor kort was het maken van glutenvrije pizza vrij lastig. Je was vaak aangewezen op kant-en-klare glutenvrije pizzabodems. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel goede mixen van glutenvrije ‘bloem’ op de markt. Dit is in de basis geen bloem, maar vaak een mengsel van boekweitmeel, amandelmeel, kokosmeel, havermeel, rijstmeel en aardappelmeel. De functie van gluten in pizzadeeg, is ervoor zorgen dat het deeg elastisch is na het kneden. Logisch dat glutenvrij deeg iets minder elastisch is en sneller breekt of scheurt. Het is daarom belangrijk om voorzichtig en geduldig te werk te gaan tijdens het uitduwen en rollen van dit deeg!

Toppings voor op je pizza

In dit recept maken we pizza Margherita, maar je kunt natuurlijk altijd variëren met verschillende toppings voor op je pizza. Pizza toppings zijn een belangrijk onderdeel van het creëren van de perfecte pizza. Er zijn zoveel verschillende toppings beschikbaar, waardoor het bijna eindeloze mogelijkheden biedt om je eigen unieke pizza samen te stellen. Enkele van de meest populaire toppings zijn kaas, tomatensaus, champignons, uien, olijven, paprika, pepperoni, ham en ananas. Andere toppings die steeds populairder worden zijn bijvoorbeeld artisjokken, rucola, truffelolie en chorizo.

Maak bijvoorbeeld eens deze Italiaanse tonijn pizza. Heerlijk met de gegrilde venkel en de pizza krijgt extra smaak door de olijven en kappertjes. Houd je van pepperoni? Ga dan voor deze pittige pepperoni pizza. Naast pepperoni beleggen we ‘m met bimi en heerlijk romige mozzarella!

Inspiratie voor meer pizza’s om zelf mee aan de slag te gaan ? Ga dan naar de pagina om zelf pizza te maken en kies jouw favoriete pizza!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via