Een pizza met twee smaakvolle Italiaanse ingrediënten: rode pesto en burrata. De rijke, romige textuur van de burrata contrasteert mooi met de kruidige en hartige smaken van de rode pesto, waardoor een heerlijke smaakcombinatie ontstaat.
Tip: gek op de Italiaanse keuken? Probeer dan ook eens een heerlijke pasta pesto!
Wist je dat pizza oorspronkelijk uit Zuid-Italië komt? Uit Napels om precies te zijn. Hier ontstond het al in de 18e en 19e eeuw als een plat brood belegd met eenvoudige ingrediënten zoals tomaat, knoflook, olijfolie en verse kruiden. Sinds die tijd zijn er veel verschillende varianten ontstaan op de pizza uit Napels en hebben verschillende steden en regio’s hun eigen variant gemaakt, met een aantal kleine aanpassingen. Dit zijn de bekendste pizza’s:
Qua pizzabodems kan je dus lekker variëren. Wij geven je wat tips voor overheerlijke pizza recepten! Een aanrader is deze pizza met venkelsalami en ricotta. Venkelsalami is een salamisoort met een typische anijssmaak. De pizza beleg je daarnaast met een zelfgemaakte tomatensaus, puntpaprika, mozzarella en natuurlijk de ricotta. Ook deze pizza met rode pesto en burrata is een aanrader. Op deze pizza komen de smaken van de Italiaanse keuken mooi samen. Dit wil je proeven
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment