Pizza Met Rode Pesto En Burrata 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pizza met rode pesto en burrata

Een pizza met twee smaakvolle Italiaanse ingrediënten: rode pesto en burrata. De rijke, romige textuur van de burrata contrasteert mooi met de kruidige en hartige smaken van de rode pesto, waardoor een heerlijke smaakcombinatie ontstaat.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Pizza met rode pesto en burrata

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Pel en snijd de ui in dunne ringen en snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes.
2
Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met de pesto. Beleg met de mozzarella, ui, zongedroogde tomaten, olijven en oregano. Breng het geheel op smaak met peper en zout en schuif de pizza’s voor 15 min. in de oven.
3
Verdeel de burrata over de pizza’s en garneer eventueel met een extra snufje peper.

Tip: gek op de Italiaanse keuken? Probeer dan ook eens een heerlijke pasta pesto!

Eén van de meest populaire Italiaanse gerechten: pizza!

Wist je dat pizza oorspronkelijk uit Zuid-Italië komt? Uit Napels om precies te zijn. Hier ontstond het al in de 18e en 19e eeuw als een plat brood belegd met eenvoudige ingrediënten zoals tomaat, knoflook, olijfolie en verse kruiden. Sinds die tijd zijn er veel verschillende varianten ontstaan op de pizza uit Napels en hebben verschillende steden en regio’s hun eigen variant gemaakt, met een aantal kleine aanpassingen. Dit zijn de bekendste pizza’s:

  • Pizza Napoletana: de echte klassieker die afkomstig is uit Napels. Deze pizza heeft een luchtige en zachte kort en qua toppings kiezen ze in Napels vaak voor simpele toppings zoals San Marzano tomaten en buffelmozzarella. Echte Italiaanse ingrediënten dus!
  • Pizza Romana: zoals de naam al doet vermoeden is deze pizza afkomstig uit Rome. De pizza heeft een dunnere en meer krokante bodem én rand dan de pizza die afkomstig is uit Napels. Vooral deze textuur is het grootste verschil. Verder worden deze pizza’s vaak wat rijker belegd, denk aan toppings als ansjovis, artisjok, ham of kappertjes.
  • Calzone: ook deze pizza komt uit Napels. Het is een dubbelgevouwen pizza die goedgevuld is met bijvoorbeeld ham, kaas, tomaat en verschillende groenten.

 

Qua pizzabodems kan je dus lekker variëren. Wij geven je wat tips voor overheerlijke pizza recepten! Een aanrader is deze pizza met venkelsalami en ricotta. Venkelsalami is een salamisoort met een typische anijssmaak. De pizza beleg je daarnaast met een zelfgemaakte tomatensaus, puntpaprika, mozzarella en natuurlijk de ricotta. Ook deze pizza met rode pesto en burrata is een aanrader. Op deze pizza komen de smaken van de Italiaanse keuken mooi samen. Dit wil je proeven

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via