Pizza Met Venkelsalami En Ricotta
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pizza met venkelsalami en ricotta

Geef de klassieke pizza met salami een verrassende twist met venkelsalami; een salamisoort met een typische anijssmaak. De pizza beleg je met een zelfgemaakte tomatensaus, puntpaprika, mozzarella en ricotta. Net even anders en in een halfuur op tafel!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pizza met venkelsalami en ricotta

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de knoflook en witte ui fijn. Verhit olie in een kookpan en fruit de knoflook en ui.
2
Ris de blaadjes van takjes tijm. Voeg de cherrytomaatjes, tijmblaadjes en wat peper en zout toe aan de pan en laat 5 min. zacht doorkoken. Haal de pan van het vuur en pureer daarna het geheel met een staafmixer tot een gladde saus.
3
Snijd de paprika en rode ui in ringen. Verwijder de harde kern van de venkelknol en snijd de rest in dunne reepjes.
4
Rol het pizzadeeg uit over 2 bakplaten en besmeer iedere pizza met de zelfgemaakte tomatensaus.
5
Verdeel de mozzarella over beide pizza’s. Verdeel vervolgens de venkelsalami, paprika, ui, venkel en ricotta over de pizza’s.
6
Bak de pizza’s ongeveer 15 min. totdat deze een goudbruine en knapperige korst hebben. Decoreer de pizza met nog wat extra tijm en eventueel het groen van de venkelknol.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via