Pizza Met Venkelsalami En Ricotta
Niveau
Beginner
Tijd
15 min

Pizza met venkelsalami en ricotta

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de knoflook en witte ui fijn. Verhit olie in een kookpan en fruit de knoflook en ui.
2
Ris de blaadjes van takjes tijm. Voeg de cherrytomaatjes, tijmblaadjes en wat peper en zout toe aan de pan en laat 5 min. zacht doorkoken. Haal de pan van het vuur en pureer daarna het geheel met een staafmixer tot een gladde saus.
3
Snijd de paprika en rode ui in ringen. Verwijder de harde kern van de venkelknol en snijd de rest in dunne reepjes.
4
Rol het pizzadeeg uit over 2 bakplaten en besmeer iedere pizza met de zelfgemaakte tomatensaus.
5
Verdeel de mozzarella over beide pizza’s. Verdeel vervolgens de venkelsalami, paprika, ui, venkel en ricotta over de pizza’s.
6
Bak de pizza’s ongeveer 15 min. totdat deze een goudbruine en knapperige korst hebben. Decoreer de pizza met nog wat extra tijm en eventueel het groen van de venkelknol.