prei stamppot met garnalen
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Preistamppot met gember, kerrie en garnalen

Een snelle en unieke twist geven aan stamppot? Varieer dan zeker met groenten, maar ook met vlees, vis of vegetarisch. Bij deze stamppot is gekozen voor gember, kerrie en garnalen.  Hierdoor krijgt de stamppot een mooie gele kleur en een verrassende smaakbeleving.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept preistamppot met gember, kerrie en garnalen

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Laat de garnalen op kamer temperatuur komen. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen in 15 à 20 min gaar.
2
Was ondertussen de prei en snijd in halve ringen. Verhit 2/3 van de zonnebloemolie in een pan en bak de prei met kerrie op middelhoog vuur totdat de prei zacht is. Rasp de gember boven de pan en roer goed door.
3
Giet de aardappelen af en stamp fijn. Roer de melk door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Roer vervolgens de prei erdoorheen.
4
Verhit de overige olie in een pan en bak de garnalen gaar. Verdeel over de preistamppot en garneer met peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via