Ras El Hanout Zalm Tacos Met Tzatziki
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Ras El Hanout zalm taco’s met tzatziki

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
25 min
1
Haal de zalm 30 min voor bereiden uit de koelkast en dep droog. Strooi de Ras El Hanout op een plat bord en voeg een scheut olijfolie en wat zout toe. Laat de zalm 5 min in het mengsel marineren.
2
Bak de zalm met de huidkant in de pan 3 min knapperig op halfhoog vuur. Keer om en bak nog 2 min op laag vuur (afhankelijk van de dikte). De zalm mag nog roze zijn van binnen en zeker niet te gaar. Haal de zalm uit de pan, voeg wat olie toe en rooster eerst de kikkererwten krokant en daarna de amandelen goudbruin. Zet apart.
3
Rasp de helft van de komkommer grof, leg in een theedoek en knijp goed uit tot het vocht uit de komkommer is. Voeg de yoghurt, knoflook, 1tl zout en flink wat peper toe, roer goed door. Hak de helft van de dille fijn en voeg toe. Schenk een scheut olijfolie over de yoghurt en rasp de schil van de citroen over de olie.
4
Snijd de andere helft van de komkommer in linten met een dunschiller. Haal de huid van de zalm en verdeel in stukken.
5
Verwarm de wraps en beleg ze. Begin met een laag tzatziki en leg daarop de zalm, komkommer linten, amandelen, kikkererwten en nog wat verse dille. Voeg naar smaak wat citroensap toe en serveer de overgebleven tzatziki er apart bij.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

vivienne soesman
Jennifer van Eatertainment
Simone
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Midden-Oosters
Mexicaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Wraps & Tortilla's
Zalm
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via