Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van soms twintig of meer specerijen. Deze kruiden geven de zalm een intense smaak en daarom voegen we als tegenhanger een frisse zelfgemaakte tzatziki toe. Geniet van deze smaken.
Ras el hanout is een specerijenmengsel uit de Marokkaanse keuken en betekent ‘het beste van de winkel’. Het bestaat uit een mix van 10 tot wel 50 verschillende specerijen, zoals kaneel, kruidnagel, gember, komijn, koriander, en paprika. Het wordt vaak gebruikt in tajines, couscous, en andere Noord-Afrikaanse gerechten.
De samenstelling van ras el hanout kan per regio en per verkoper verschillen, maar typische ingrediënten zijn onder meer kaneel, kardemom, komijn, koriander, gember, kurkuma, nootmuskaat, zwarte peper, piment en paprika, naast andere kruiden en specerijen.
Ras el hanout heeft een rijke, complexe smaak met zoete en hartige tonen, gecombineerd met een pittige kick.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment