Print opties

Sluiten

Ras El Hanout zalm taco’s met tzatziki

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Haal de zalm 30 min voor bereiden uit de koelkast en dep droog. Strooi de Ras El Hanout op een plat bord en voeg een scheut olijfolie en wat zout toe. Laat de zalm 5 min in het mengsel marineren.
2
Bak de zalm met de huidkant in de pan 3 min knapperig op halfhoog vuur. Keer om en bak nog 2 min op laag vuur (afhankelijk van de dikte). De zalm mag nog roze zijn van binnen en zeker niet te gaar. Haal de zalm uit de pan, voeg wat olie toe en rooster eerst de kikkererwten krokant en daarna de amandelen goudbruin. Zet apart.
3
Rasp de helft van de komkommer grof, leg in een theedoek en knijp goed uit tot het vocht uit de komkommer is. Voeg de yoghurt, knoflook, 1tl zout en flink wat peper toe, roer goed door. Hak de helft van de dille fijn en voeg toe. Schenk een scheut olijfolie over de yoghurt en rasp de schil van de citroen over de olie.
4
Snijd de andere helft van de komkommer in linten met een dunschiller. Haal de huid van de zalm en verdeel in stukken.
5
Verwarm de wraps en beleg ze. Begin met een laag tzatziki en leg daarop de zalm, komkommer linten, amandelen, kikkererwten en nog wat verse dille. Voeg naar smaak wat citroensap toe en serveer de overgebleven tzatziki er apart bij.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.