Ravioli Met Pompoen 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Ravioli met pompoen

Deze romige ravioli met pompoen en rode pesto heeft enorm veel smaken en texturen. Een feestje voor elke dag van de week! En hij is ook nog eens geheel plantaardig. Wedden dat je het niet eens merkt?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept ravioli met pompoen

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ½ van de olijfolie, het knoflookpoeder en wat peper en zout. Verdeel evenredig en schuif voor 20 min. in de oven.
2
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een half kopje kookvocht (per 2 personen) op bij het afgieten.
3
Pel en hak de ui fijn. Verhit de overige olijfolie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg de rode pesto toe en verwarm even mee. Voeg de ravioli samen met het opgevangen kookvocht toe. Mix goed en voeg de pompoenblokjes toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
4
Pluk de blaadjes basilicum. Verdeel de ravioli over de borden en garneer met de pijnboompitten en basilicum.

Romige pasta recepten… maar dan vegan!

Pasta is een favoriet in vele keukens over de hele wereld. Zo eten Nederlanders gemiddeld zo’n 8,8 gram pasta per jaar. Niet zo gek dus dat we zo dol zijn op pasta recepten. Traditionele recepten kan je gemakkelijk met een paar aanpassingen geheel plantaardig maken. Zo kan je toch genieten van een romige pasta, maar dan vegan! Zo ook deze ravioli met pompoen. Door te kiezen voor vegan ravioli en plantaardige rode pesto is het recept al gemaakt zonder dierlijke producten. Net zo smaakvol!

Probeer naast deze ravioli met pompoen ook eens een van onze andere vegan pasta recepten. Denk aan deze mac & cheese uit de oven. We horen je denken, er zit kaas in, maar niets is minder waar! Met ingrediënten als zoete aardappel en mosterd creëren we de heerlijke, romige saus. Zeker weten dat dit jouw nieuwe favoriete recept wordt!

Een andere plantaardige pasta die ontzettend lekker is, is deze spaghetti met walnotensaus. Deze maaltijd zit boordevol eiwitten dankzij de walnoten. Zo heb je de dierlijke producten helemaal niet nodig. De walnotensaus maak je met rucola, knoflook, brood, olijfolie, citroensap, peper en zout en natuurlijk walnoten. Het resultaat is een heerlijke saus en een voedzaam gerecht.

Liever een pasta met meer groenten? Ga dan voor deze pasta met tomaat-auberginesaus. Met maar 7 ingrediënten en 20 minuten van je tijd maak je al dit gerecht. De saus maken we met aubergine, tomatenblokjes en een lekkere bouillon. Serveer met grof gehakte basilicum en smakelijk eten! Laat je inspireren en kies vaker voor een vegan pasta recept, zoals dit lekkere pasta pesto recept met gebakken feta en broccoli.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?