In samenwerking met:
Romige linguine met brie, artisjok en parmaham
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Romige linguine met brie, artisjok en parmaham

We hebben weer een heerlijke pasta voor je! Namelijk romige linguine met brie, artisjok en parmaham. Een hemelse combinatie waar je u tegen zegt. Deze combinatie moet je proeven!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept romige linguine met brie, artisjok en parmaham

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten toe.
2
Pel en snipper ondertussen de sjalot en pel en snijd de knoflook fijn. Laat de artisjokharten uitlekken en halveer. Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot, knoflook en artisjokken 3 min.
3
Snijd de brie in blokjes, voeg samen met de slagroom toe en roer door. Verwarm 4 min. of tot de brie is gesmolten. Roer af en toe.
4
Boen de citroen schoon, rasp van ½ van de citroen de gele schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Snijd de overige citroen in partjes.
5
Giet de pasta en erwten af, maar vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta, erwten, de citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen) met de saus en voeg wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
6
Scheur de parmaham in stukken en verdeel over de pasta. Serveer met een partje citroen.

Koken met artisjok

Artisjok is een veelzijdige groente die kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan heerlijke gerechten. De unieke smaak en textuur voegt een bijzondere dimensie toe aan verschillende culinaire creaties.

Een populaire manier om artisjokken te gebruiken, is door ze te koken en hun vlezige bladeren te serveren met een smakelijke dipsaus, zoals knoflookboter of citroenmayonaise. Deze gestoomde of gekookte artisjokbladeren bieden een verrukkelijke en gezonde snack of voorgerecht. Daarnaast kunnen artisjokken worden toegevoegd aan salades voor een verfrissende twist. De zachte textuur en milde smaak van artisjokharten vormen een perfecte aanvulling op verse groene bladgroenten, tomaten, olijven en feta.

Artisjokken zijn ook een fantastische toevoeging aan pasta- en risottogerechten, zoals deze romige linguine met brie, artisjok en parmaham. De romige textuur van gekookte artisjokharten past goed bij de rijke smaken van kaas en room in deze gerechten. Ook deze snelle pasta met spinazie, artisjok en hummus is enorm lekker. Met iets meer dan een handjevol ingrediënten zet je een smaakvolle maaltijd op tafel!

Fan van gegrilde groenten? Gegrilde artisjokken zijn een smakelijke optie voor liefhebbers van barbecue. Door de artisjokken te grillen krijgen ze een heerlijke rokerige smaak die perfect samengaat met een pittige kruidenmarinade.

Tot slot kunnen artisjokken worden verwerkt in hartige taarten, quiches en ovenschotels. Hun unieke smaak voegt diepte toe aan deze gerechten en maakt ze tot een bevredigende en voedzame maaltijd. Een aanrader is deze artisjokken en groene asperge quiche. Ben je gek op focaccia? Probeer dan ook zeker deze gevulde focaccia met artisjok en olijven!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via