groene asperge quiche
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Artisjokken en groene asperge quiche

Deze heerlijke rechthoekige quiche met artisjokken en groene asperges smaakt fantastisch! Hij doet het erg goed bij een borrel of op een buffettafel. Je kan ook een ronde quiche- of taartvorm gebruiken voor dit recept, wat goed is voor 2-3 porties.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept artisjokken en groene asperge quiche

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de quichevorm in met boter.
2
Leg het bladerdeeg in de quichevorm. Druk de bodem en randen goed aan en snijd het deeg dat buiten de rand valt weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bekleed met een stuk bakpapier en vul de bodem met droge ongekookte bonen of ongekookte rijst.
3
Zet de bodem in de oven en bak in 8 min. lichtbruin. Haal de bonen of rijst uit de quiche en bak nog eens 5 min. Haal uit de oven en maak de vulling.
4
Snijd de onderkant van de asperges af. Kook de asperges 2-3 min. in gezouten water. Haal ze uit de pan en laat uitlekken.
5
Rasp de schil van de citroen. Meng in een kom de eieren, crème fraîche, slagroom, citroenrasp en geraspte Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout.
6
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichte bruine plekjes krijgen, schud ze vervolgens direct uit de pan op een bord.
7
Pel de sjalotten en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de sjalotten 3-4 min. tot ze goudbruin zijn. Haal de artisjokken uit de pot, laat ze uitlekken en snijd in kleinere stukjes.
8
Schenk de ei-vulling op de quichebodem. Leg de asperges, artisjokken en sjalotten erin en plaats voor 25 min. in de oven. De quiche is klaar wanneer de eieren gestold zijn en de bodem goudbruin gebakken is.
9
Garneer de quiche met de geroosterde pijnboompitten, veldsla en een scheutje olijfolie.

Wat zijn artisjokken?

Artisjokken zijn eetbare planten die behoren tot de composietenfamilie. Het zijn de ongeopende bloemknoppen van de artisjokplant. Ze hebben een groene of paarse kleur en worden gekenmerkt door hun dikke, vlezige bladeren die om een ‘hart’ van de artisjok heen zitten. Artisjokken hebben een milde, nootachtige smaak en worden vaak gekookt of gegrild en geserveerd met een dipsaus.

Waar smaakt artisjok naar?

Artisjokken hebben een milde, nootachtige smaak die soms wordt omschreven als een combinatie van artisjokharten, asperges en hazelnoten. De bladeren hebben een meer bittere smaak, terwijl het hart van de artisjok zacht en romig is met een licht zoete smaak. Artisjokken worden vaak gegeten met dipsauzen zoals boter, mayonaise of vinaigrette om hun smaak te verbeteren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?