Deze heerlijke rechthoekige quiche met artisjokken en groene asperges smaakt fantastisch! Hij doet het erg goed bij een borrel of op een buffettafel. Je kan ook een ronde quiche- of taartvorm gebruiken voor dit recept, wat goed is voor 2-3 porties.
Artisjokken zijn eetbare planten die behoren tot de composietenfamilie. Het zijn de ongeopende bloemknoppen van de artisjokplant. Ze hebben een groene of paarse kleur en worden gekenmerkt door hun dikke, vlezige bladeren die om een ‘hart’ van de artisjok heen zitten. Artisjokken hebben een milde, nootachtige smaak en worden vaak gekookt of gegrild en geserveerd met een dipsaus.
Artisjokken hebben een milde, nootachtige smaak die soms wordt omschreven als een combinatie van artisjokharten, asperges en hazelnoten. De bladeren hebben een meer bittere smaak, terwijl het hart van de artisjok zacht en romig is met een licht zoete smaak. Artisjokken worden vaak gegeten met dipsauzen zoals boter, mayonaise of vinaigrette om hun smaak te verbeteren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment