Print opties

Sluiten

Romige linguine met brie, artisjok en parmaham

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten toe.
2
Pel en snipper ondertussen de sjalot en pel en snijd de knoflook fijn. Laat de artisjokharten uitlekken en halveer. Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot, knoflook en artisjokken 3 min.
3
Snijd de brie in blokjes, voeg samen met de slagroom toe en roer door. Verwarm 4 min. of tot de brie is gesmolten. Roer af en toe.
4
Boen de citroen schoon, rasp van ½ van de citroen de gele schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Snijd de overige citroen in partjes.
5
Giet de pasta en erwten af, maar vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta, erwten, de citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen) met de saus en voeg wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
6
Scheur de parmaham in stukken en verdeel over de pasta. Serveer met een partje citroen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.