Salade Caprese Met Gegrilde Perziken
Niveau
Beginner
Tijd
20 min

Salade caprese met gegrilde perziken

Ingrediënten

2 personen
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het stokbrood in plakjes, besprenkel met olijfolie en bak in 6 min. krokant in de oven. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten in 5 min. goudbruin en zet apart.
2
Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd iedere helft in plakken. Besmeer de perziken met een beetje olijfolie en gril ze 4 min. in een grillpan tot ze zacht zijn en een mooie grillstreep hebben. Keer tussentijds regelmatig om.
3
Breng de balsamicoazijn en honing in een pannetje aan de kook. Zet het vuur laag en laat inkoken tot een stroperig geheel. Breng op smaak met peper en zout.
4
Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de snoeptomaatjes. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Leg de mozzarella en perzikplakken om en om dakpansgewijs over elkaar. Garneer rondom met snoeptomaatjes en basilicumblaadjes. Besprenkel het geheel met de balsamicostroop.
5
Leg de rucola in het midden van het bord en top af met pijnboompitten en serveer met het geroosterde stokbrood.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Cuisine
Mediterraans
Italiaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Salade
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via