Salade Caprese Met Gegrilde Perziken
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Salade caprese met gegrilde perziken

Fan van perzik? Probeer dan deze salade caprese met gegrilde perziken. De perzik krijgt een licht gekarameliseerde smaak door deze even kort te grillen. Bovendien past deze smaak perfect bij de romige textuur van de buffelmozzarella. Ideaal als lekkere lunch.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen

Recept salade caprese met gegrilde perziken

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het stokbrood in plakjes, besprenkel met olijfolie en bak in 6 min. krokant in de oven. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten in 5 min. goudbruin en zet apart.
2
Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd iedere helft in plakken. Besmeer de perziken met een beetje olijfolie en gril ze 4 min. in een grillpan tot ze zacht zijn en een mooie grillstreep hebben. Keer tussentijds regelmatig om.
3
Breng de balsamicoazijn en honing in een pannetje aan de kook. Zet het vuur laag en laat inkoken tot een stroperig geheel. Breng op smaak met peper en zout.
4
Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de snoeptomaatjes. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Leg de mozzarella en perzikplakken om en om dakpansgewijs over elkaar. Garneer rondom met snoeptomaatjes en basilicumblaadjes. Besprenkel het geheel met de balsamicostroop.
5
Leg de rucola in het midden van het bord en top af met pijnboompitten en serveer met het geroosterde stokbrood.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten
  • Sulfiet
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via