Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het stokbrood in plakjes, besprenkel met olijfolie en bak in 6 min. krokant in de oven. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten in 5 min. goudbruin en zet apart.
2
Halveer de perziken, verwijder de pit en snijd iedere helft in plakken. Besmeer de
perziken met een beetje olijfolie en gril ze 4 min. in een grillpan tot ze zacht zijn en een
mooie grillstreep hebben. Keer tussentijds regelmatig om.
3
Breng de balsamicoazijn en honing in een pannetje aan de kook. Zet het vuur laag
en laat inkoken tot een stroperig geheel. Breng op smaak met peper en zout.
4
Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de snoeptomaatjes. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Leg de mozzarella en perzikplakken om en om dakpansgewijs over elkaar. Garneer rondom met snoeptomaatjes en basilicumblaadjes. Besprenkel het geheel met de balsamicostroop.
5
Leg de rucola in het midden van het bord en top af met pijnboompitten en serveer met het geroosterde stokbrood.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.