Een salade bij het kerstdiner saai? Niets is minder waar! Met deze salade met gerookte eendenborst, pompoen, stoofpeertjes en gedroogde cranberries tover je een smakelijk voorgerecht op tafel. Makkelijk te maken, maar oh zo lekker.
Vaak eten we tijdens het kerstdiner uitgebreid en ietwat ongezonder dan de andere dagen. Hoewel wij dol zijn op die guilty pleasures, kan je, óók tijdens het kerstdiner, kiezen voor wat gezondere recepten. Ga bijvoorbeeld voor kerst recepten met lekker veel groenten! Zo krijg je tóch gemakkelijk je dagelijkse portie groenten binnen zonder in te leveren op de smaak. Eén van onze heerlijke recepten is bijvoorbeeld de salade met gerookte eendenborst, pompoenblokjes, sappige stoofpeertjes en gedroogde cranberries, afgetopt met een balsamico glaze. Dit salade recept is makkelijk te maken, vol van smaak en bevat lekker veel groenten.
Een soep recept op basis van groenten doet het ook altijd goed als voorgerecht. Ga bijvoorbeeld voor een frisse courgettesoep, smaakvolle zoete aardappelsoep of een heerlijke gazpacho van meloen. Voor het hoofdgerecht is deze gevulde pompoenrollade met orzo, walnoten en feta onwijs lekker. De pompoen steelt de hoofdrol in dit recept en is een viral variant van de klassieke rollade. Heb je een drukke kerstavond voor de boeg? Maak de pompoenrollade een avond van tevoren en bak het af wanneer het diner begint!
Met bijgerechten voeg je gemakkelijk groenten toe aan het diner. Denk aan een frisse witlofsalade met zoete rozijnen en knapperige appel, makkelijke sperziebonen met spek en dadelglaze of geroosterde groenten uit de oven met een Indonesische twist. Dit groente torentje met halloumi en rode bieten spread is trouwens een topper voor extra groenten. De aubergine, courgette en halloumi bouw je op de rode bieten spread tot een leuk torentje. Een feestje voor het oog én voor je smaakpapillen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment