Pasta carbonara
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pasta carbonara

Een van de klassiekers onder pasta is de pasta carbonara. Vaak wordt deze bereid met room, maar volgens het klassieke Italiaanse recept wordt het gerecht gemaakt met ei en kaas. Supersimpel, maar o zo lekker!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pasta carbonara

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Breng een pan water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af en bewaar een soeplepel van het kookvocht.
2
Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Verwijder de blaadjes peterselie van de takjes en snijd grof. Verhit een pan zonder olie en bak de spekreepjes in 5 min. krokant.
3
Meng de spekjes, Parmezaanse kaas, 2 el kookvocht en het zout door de spaghetti.
4
Splits de eieren en klop de eidooiers los. Voeg het eigeel toe aan de spaghetti en blijf goed roeren zodat de eieren niet stollen. Voeg, indien de pasta te droog is, extra kookvocht toe.
5
Verdeel de pasta over de borden en garneer met peterselie en peper.
Vesevo_greco_di_tufo_wijn
Wijntips van Yves

Greco

Pasta Carbonara, mits goed gemaakt is er niets lekkerders! Natuurlijk drink je hier een lekker glas wijn bij. Mijn keuze is de Vesevo Greco di Tufo uit Campania net ten zuiden van de stad Napels. Deze lokale Greco druif geeft veel geel fruit en een beetje kruidigheid. Bovenal heeft de wijn veel mineraliteit en een klein vetje. Een fantastische combinatie met deze Italiaanse klassieke pasta! Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

P
Paulien Tousalwa
Lekker recept, de nasi goreng. Ik zie dat jullie 'n grijsgewolkte stoompan gebruiken. Kunt zeggen waar deze nog te koop is? Die v mij is lek en iz nergens te kop. Ook niet via de BK ( die de ppannendestijds verkocht!
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Paulien, de pan die op de foto staat is een oudere pan die nu helaas niet meer te koop is. Voor een soortgelijke pan kun je het beste bij wat toko's kijken, wellicht dat daar iets tussen zit!
P
Paulien Tousalwa
Hoi Jennifer, daar ging ik al van uit! Ja ik kijk regelmatig in toko's. Tot nu toe nog niet wat gevonden helaas. bedankt voor je reactie. En sorry voor de taalfoutjes...het moest even snel tussendoor...
B
Brenda van Eatertainment
Hi Paulien, Geen probleem! Als we zelf iets tegenkomen, zullen we je tippen ;) Groet, Brenda
P
Paulien Tousalwa
Ohh okee dat is heel fijn. Top en bedankt voor je reactie!!!
G
Gert-Jan van Leem
Bij toko’s zul je de grijsgewokte stoompan ook niet meer vinden, ze worden niet meer gemaakt. Enkel tweedehands zijn ze nog goed verkrijgbaar.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Gert-Jan, bedankt voor het delen! Tweedehands is inderdaad de beste optie in dat geval.

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via