Een van de klassiekers onder de bekende pasta’s: pasta carbonara. Het wordt vaak gegeten met spaghetti, zoals we het ook in dit recept bereid hebben. Tegenwoordig wordt er in veel recepten room gebruikt, terwijl het klassieke Italiaanse recept gemaakt wordt met ei en kaas. Supersimpel, maar o zo lekker!
Wil je variëren met carbonara? Maak dan eens deze gnocchi carbonara of kies voor een heerlijke tagliatelle carbonara met pancetta, gesmoorde prei en zwarte peper.
Op veel menukaarten in het mooie Italië vind je het terug: een lekkere, romige pasta carbonara. Maar waar komt carbonara saus eigenlijk vandaan? Pasta carbonara is afkomstig uit de regio bij Lazio, in de buurt van Rome. Hier werd het heel lang geleden ontdekt mensen in de arme wijken. Zij combineerden restjes pasta met spek, ei en kaas en ontdekten een overheerlijke nieuwe pasta. De pasta carbonara was geboren! Waar we vandaag de dag regelmatig (slag)room toevoegen aan dit gerecht, doen ze dit in het klassieke gerecht helemaal niet. Hoe ze de pasta dan wel zo romig kregen? Dit komt door de combinatie van het vet van het spek en het ei. Wanneer dit met elkaar gemengd wordt, ontstaat een heerlijke romige en smeuïge pasta.
Pasta Carbonara, mits goed gemaakt is er niets lekkerders! Natuurlijk drink je hier een lekker glas wijn bij. Mijn keuze is de Vesevo Greco di Tufo uit Campania net ten zuiden van de stad Napels. Deze lokale Greco druif geeft veel geel fruit en een beetje kruidigheid. Bovenal heeft de wijn veel mineraliteit en een klein vetje. Een fantastische combinatie met deze Italiaanse klassieke pasta! Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment