Print opties

Sluiten

S’mores brownies

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
1u 5min

Ingrediënten

9 stuks
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor tot 160°C. Bekleed het bakblik met bakpapier. Mix de Jodekoeken in een keukenmachine fijn tot de textuur van zand. Smelt 40 gr van de boter, voeg toe aan de koekjes en meng goed door. Giet het mengsel in het bakblik en gebruik de achterkant van een lepel om de koekjes tot een dunne, maar compacte en gelijkmatige onderkant te verspreiden. Bak dit 10 min. in de oven.
2
Zeef ondertussen het bloem en het zout in een kom en zet apart.
3
Breek de chocolade in stukjes en smelt met de overige boter in een steelpannetje. Meng het chocolademengsel met de cacao, bruine suiker en 85 gr van de kristalsuiker in de keukenmachine en laat draaien. Voeg 2 van de eieren één voor één toe tot alles is opgelost. Smelt de kokosolie en voeg samen met het vanille-extract toe. Voeg het bloemmengsel toe en laat nog eens mixen tot een soepel browniedeeg. Stort dit uit op de koekjesbodem en bak in 30 tot 35 min. gaar. Laat de brownie volledig afkoelen alvorens je de topping van merengue maakt.
4
Splits de overige eieren en bewaar de eiwitten in een kom. Het eigeel heb je niet nodig. Voeg het eiwit met de overige suiker in de kom van de keukenmachine. Laat een grote pan met water koken en houd de kom boven het kokende water (maar zorg dat de kom het water niet raakt). Roer continu met een garde tot de suiker is opgelost in de eiwitten. Haal van het vuur en plaats de kom in de mixer. Laat 5 tot 7 min. op de hoogste stand mixen tot er zich stijve pieken vormen.
5
Spatel het eiwit op de brownie en gebruik een gasbrander om de bovenste laag te karamelliseren. Snijd in stukken met een scherp mes en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.