Spaanse adobo is een traditionele marinade en kooktechniek die veel wordt gebruikt in de Spaanse keuken. Het woord ‘adobo’ betekent ‘marineren’ in het Spaans. In dit gerecht voor adobo verwerken we kabeljauw, aardappel, tomaat en courgette. Een maaltijd waarin lekker veel smaken samenkomen die perfect op elkaar zijn afgestemd!
Het woord ‘adobo’ heeft twee betekenissen: het kan verwijzen naar een culinaire techniek en een specifiek gerecht. We leggen het hieronder uit!
Het woord ‘adobo’ is afgeleid van het Spaanse woord ‘adobar’, wat ‘marineren’ of ‘kruiden’ betekent. De Spaanse kolonisten brachten deze kooktechniek naar de Filipijnen tijdens de koloniale periode. Sindsdien is adobo een iconisch en geliefd gerecht geworden in de Filipijnse keuken.
Naast de versie uit de Filipijnen, is er ook een adobo gerecht uit Spanje, Mexico, Puerto Rico, Uruguay en andere Spaanstalige landen. De bereidingswijze van dit gerecht lijkt in al deze landen op elkaar, maar de inhoud van de marinade varieert per land. Daardoor kun je er lekker mee variëren!
De Spaanse keuken is geliefd bij velen. Denk aan heerlijke tapas, een pan vol met paella en een lekkere sangria mag natuurlijk niet ontbreken. Ontdek alle Spaanse recepten op Eatertainment!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment