Print opties

Sluiten

Spaanse adobo met kabeljauw

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Snijd de helft van de citroen in partjes, pers het sap uit de rest van de citroen. Pel de knoflook en hak fijn. Pluk 2/3 van de peterselie en hak fijn. Meng het citroensap met 2/3 van de olijfolie, de helft van de knoflook en de helft van de gehakte peterselie. Marineer de kabeljauw minimaal 15 min. in deze marinade.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Snijd de tomaten in grove stukken. Halveer de courgette over de lengte en snijd in plakjes.
3
Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de rest van de knoflook 2 min. aan. Voeg de aardappel, tomaten en tomatenblokjes toe, sluit de pan met het deksel en stoof op laag vuur in ongeveer 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de courgette en de rest van de gehakte peterselie toe, roer regelmatig door.
4
Plaats de kabeljauw op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de chilivlokken over de kabeljauw. Leg de plakken seranoham naast de kabeljauw op de bakplaat. Bak het geheel 15 min. in de oven.
5
Serveer de kabeljauw met de gestoofde aardappelen en courgette, de plakken seranoham en een partje citroen. Maak af met enkele blaadjes peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.