5x gezonde tussendoortjes
Niveau
Beginner
Tijd
15 min

Spaghetti cupcakes

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 160 ℃.
2
Kook de spaghetti 10 minuten. Maak intussen de vulling. Klop de zuivelspread los en voeg de eieren toe. Kluts met de garde tot een glad geheel. Voeg de citroenrasp en basilicum toe.
3
Schaaf de courgette met een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder in dunne linten.
4
Giet de spaghetti af en spoel af met koud water. Voeg de kruidenpasta toe en roer goed door zodat de spaghetti goed bedekt is.
5
Leg met een vork de spaghetti in de muffinvormpjes. Let daarbij op dat er in het midden een ‘kuiltje’ blijft en de meeste spaghetti aan de randen zit. Verdeel de eivulling over de spaghetti.
6
Rol de courgettelinten op en steek deze in de muffin zodat er een roosje ontstaat.
7
Bak de spaghetticupcakes in ca. 15 minuten gaar. Laat ze in de vorm afkoelen en haal ze pas uit de vorm als ze helemaal afgekoeld zijn zodat ze niet breken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Borrelhapjes & snacks
Cuisine
Italiaans
Soort
Pasta
Quiche & Hartige taart
Ovengerechten
Voorkeuren
Vrij van vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via