Niveau
Beginner
Tijd
25 min

Vegetarische spaghetti bolognese

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Kook de verse spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking. Snijd intussen de ui fijn en snijd de wortel, aubergine, tomaat en paprika in kleine blokjes.
2
Meng de pulled oats met de extra vergine olijfolie, oregano, tijm, rozemarijn en chili. Meng dit goed door en laat het even intrekken voordat je het gaat bakken.
3
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Voeg als de ui glazig begint te worden de wortelblokjes en aubergine toe. Pers de teentjes knoflook uit in de pan en laat al roerend de smaak vrijkomen. Voeg vervolgens de gemarineerde pulled oats en tomatenpuree toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg nu de tomaten en paprikablokjes toe. Door deze als laatste toe te voegen behouden ze hun lekkere bite. Voeg na 2 minuten de tomatensaus toe en breng het geheel aan de kook.
4
Giet de verse pasta af en haal de pasta door de bolognesesaus. Verdeel de pasta en de saus over twee borden en top het geheel af met verse basilicum, Parmezaanse kaas en kleine druppeltjes extra vergine olijfolie voor de smaak. Tip: wil je je spaghetti bolognese een keer op een andere manier eten? Vervang de verse pasta dan door courgetti (pasta gemaakt van courgette). Deze kun je zelf maken, of kant-en-klaar in de supermarkt kopen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Pasta
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via