In samenwerking met:
Speculaas plaatkoek met amandelspijs en peer
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Speculaas plaatkoek met amandelspijs en peer

Gevulde speculaas maar dan anders! De spijs is aan de bovenkant namelijk niet bedekt met deeg, maar met peer. De kruidige speculaas, de nootachtige smaak van amandelspijs en de zoete peer maken het een verrukkelijke smaakcombinatie. Heerlijk als dessert of bij de koffie.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept speculaas plaatkoek met amandelspijs en peer

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175ºC. Meng het bakmeel, Verstegen Zeezout, basterdsuiker en Verstegen Mix voor Koek & Speculaas in een kom door elkaar. Snijd de boter in blokjes en voeg deze toe aan het mengsel. Kneed met de hand tot een soepel deeg. Als het deeg wat droog is, voeg dan de melk toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
2
Rol het deeg uit ter grootte van de bakvorm. Leg het deeg in de met bakpapier beklede bakvorm. Klop de spijs samen met de eieren los en verdeel de spijs over het deeg. Halveer de peren in de lengte, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakken. Verdeel over de spijslaag en druk aan.
3
Bak de taart in 40 min. goudbruin in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd de plaattaart pas in stukken als deze goed is afgekoeld.
4
Verhit ondertussen een pan op het vuur en rooster het amandelschaafsel tot het bruin kleurt. Schaaf de pure chocolade met een mes. Garneer de taart met amandelschaafsel, pure chocolade en poedersuiker.

Variatietip: maak de plaattaart met andere soorten fruit, zoals appel. Of ga voor een plaattaart met rood fruit in de hoofdrol!

Meer lekkernijen voor Sinterklaasavond

Met de komst van Sinterklaas brengen heerlijke lekkernijen een extra vleugje magie in de lucht. Een van de populaire traktaties tijdens deze feestelijke periode zijn Sinterklaas cupcakes. Deze feestelijke gebakjes zijn versierd met kleurrijke versiering speciaal voor cupcakes en taarten. Denk aan kleine pepernoten, een kleine mijter, chocolade sinterklaas of pieten, pietenmutsen of kleine klompjes. De zoete smaak en de prachtige versieringen maken ze tot een onweerstaanbare traktatie voor jong en oud.

Een andere lekkernij die niet mag ontbreken, is het zelf versieren van chocoladeletters. Je kunt je eigen initialen maken of die van je dierbaren. Met gesmolten chocolade, gekleurde suikerglazuur en eetbare decoraties creëer je unieke en persoonlijke lekkernijen.

Voor de liefhebbers van brownie hebben we een Sinterklaas rocky road blondie klaarstaan. Deze smeuïge brownies worden gevuld met stukjes chocolade, hazelnoten en sint snoepgoed, denk aan schuimpjes en tumtum. De combinatie van de romige blondie en de knapperige textuur van de vulling zorgt voor een heerlijk genot bij elke hap.

Als je op zoek bent naar een verrassend dessert, probeer dan de Sinterklaas pannenkoekentaart. Deze heerlijke taart bestaat uit stapels pannenkoeken, afgewisseld met laagjes romige slagroom-mascarpone room en gemalen chocolade pepernoten. Het resultaat is een feestelijk en smaakvol gebak dat perfect past bij de sfeer van Sinterklaas.

Met al deze zoete traktaties is het duidelijk dat Sinterklaas niet alleen cadeautjes brengt, maar ook een scala aan heerlijke lekkernijen die ons hart verwarmen tijdens deze bijzondere tijd van het jaar. Geniet van het feest en laat je smaakpapillen verwennen met deze heerlijke traktaties!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?