Verwarm de oven voor op 175ºC. Meng het bakmeel, Verstegen Zeezout, basterdsuiker en Verstegen Mix voor Koek & Speculaas in een kom door elkaar. Snijd de boter in blokjes en voeg deze toe aan het mengsel. Kneed met de hand tot een soepel deeg. Als het deeg wat droog is, voeg dan de melk toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
2
Rol het deeg uit ter grootte van de bakvorm. Leg het deeg in de met bakpapier beklede bakvorm. Klop de spijs samen met de eieren los en verdeel de spijs over het deeg. Halveer de peren in de lengte, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakken. Verdeel over de spijslaag en druk aan.
3
Bak de taart in 40 min. goudbruin in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd de plaattaart pas in stukken als deze goed is afgekoeld.
4
Verhit ondertussen een pan op het vuur en rooster het amandelschaafsel tot het bruin kleurt. Schaaf de pure chocolade met een mes. Garneer de taart met amandelschaafsel, pure chocolade en poedersuiker.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.