In samenwerking met:
Speculoostaart Met Kruidnoten En Sintkopjes 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Speculoostaart met kruidnoten en sintkopjes

Misschien is dit recept wel het beste van 2 werelden: taart én speculoos. De speculoospasta wordt lekker romig dankzij de banketbakkersroom en maakt de knapperige biscuitbodem compleet. Maak de taart extra feestelijk door te garneren met Sintkopjes en strooigoed.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept speculoostaart met kruidnoten en sintkopjes

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
1u 55min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de bodem van de taart volgens de aanwijzingen op de verpakking met de eieren. Verdeel het beslag over de bodem van de taartvorm en plaats 30 min. in de oven, tot goudbruin en gaar. Laat de biscuitbodem 1 uur afkoelen. Snijd de bovenkant van de biscuitbodem zodat deze recht is.
2
Bereid ondertussen de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk. Spatel de speculoospasta door de banketbakkersroom.
3
Schep de banketbakkersroom in een spuitzak. Spuit toefjes banketbakkersroom op de biscuitbodem. Heb je geen spuitzak? Schep de room dan met een lepel op de slof.
4
Garneer met de Sintkopjes en het strooigoed.

Tip: de bovenkant van de biscuitbodem die je ervan afsnijdt is lekker met wat yoghurt en jam.

De heerlijke smaken van speculoos

Speculoos, ook wel bekend als speculaas, is een heerlijke en karakteristieke lekkernij die zijn oorsprong vindt in België en Nederland. Deze smaakvolle koekjes hebben echter niet alleen de harten van Europeanen veroverd, maar hebben in de afgelopen jaren ook wereldwijde bekendheid en populariteit verworven. Speculoos is veel meer dan alleen een eenvoudig koekje; het is een cultureel icoon en een geliefde traktatie voor mensen van alle leeftijden.

Wat speculoos zo bijzonder maakt, is niet alleen de kruidige smaak, maar ook de unieke textuur. Deze koekjes zijn knapperig van buiten en hebben een zachte en kruimelige binnenkant. De typerende vormen van speculooskoekjes variëren van windmolens tot Sinterklaasfiguren, wat een extra dosis charme aan deze lekkernij toevoegt.

Speculoos heeft de laatste jaren een ware culinaire revolutie doorgemaakt. Naast de traditionele koekjes, zijn er nu tal van speculoos-geïnspireerde producten, zoals speculoospasta, ijs, koffie, en zelfs speculooslikeur. Speculoospasta, gemaakt van fijngemalen koekjes, is bijzonder geliefd en wordt vaak gesmeerd op brood, pannenkoeken, of gebruikt als vulling voor gebak. Het is een echte smaaksensatie. Verwerk speculoospasta bijvoorbeeld in deze speculoos tiramisu of maak met speculoos heerlijke vegan Lotus cookies.

Een ander heerlijk recept met speculoos in de hoofdrol is deze romige speculoos cheesecake met witte chocolade, leuk voor de feestdagen! Andere lekker toetjes voor de feestdagen zijn deze speculoos crème brûlée of speculoos ijstaart met meringue-aardbeien ijs. Eén ding is zeker, met speculoos kan je heerlijke bakrecepten maken! Proef de magie van speculoos en laat je betoveren door de smaak en traditie van deze onweerstaanbare lekkernij.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?