In samenwerking met:
Lotus Tiramisu
Niveau
Gevorderd
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Speculoos tiramisu

De benodigdheden voor een klassieke tiramisu zijn suiker, eieren, mascarpone, koffie, eventueel likeur en lange vingers. Dit recept bestaat uit een mooie variant op deze klassieker! In dit alcoholvrije recept is speculoos pasta gebruikt in plaats van amaretto. Maak kennis met dit klassieke Italiaanse recept, met een nóg Belgischere twist.

Mijn menu planner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Volledig recept bekijken

Recept speculoos tiramisu

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 30min
1
Klop de slagroom met de suiker stijf. Klop de mascarpone luchtig. Voeg in 3 delen de helft van de speculoos pasta toe om te voorkomen dat het geheel gaat schiften.
2
Meng de geklopte slagroom en het mascarpone mengsel tot een gladde massa en doe dit in een spuitzak.
3
Smelt intussen de overgebleven speculoos pasta au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de speculoos pasta gesmolten is. Maal de helft van de speculoos koekjes fijn in de keukenmachine.
4
Pak een glas voor de tiramisu en doe hier 1/3 van de gesmolten speculoos pasta in. Voeg 1/4 van de speculoos crumble toe.
5
Spuit een beetje van het Lotus mascarpone mengsel op de topping en crumble. Daarna weer een laagje gesmolten speculoos pasta en speculoos crumble en vervolgens het mascarpone mengsel.
6
Blijf deze stappen herhalen totdat het glas gevuld is. Eindig met een laag crumble en drapeer er gesmolten speculoos pasta overheen. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
7
Voeg ter garnering de overgebleven speculoos koekje toe.

De herkomst van tiramisu

Dit typisch Italiaanse (na)gerecht is helemaal nog niet zo oud. Voor het ontstaan ervan gaan we terug naar 1971. Lange tijd was er strijd tussen de Italiaanse regio’s Veneto en Friuli Venezia Giulia: in welke regio is de tiramisu voor het eerst gemaakt en dus ontdekt? En nog steeds wordt overal iets anders gezegd. Ons maakt het niet uit waar het vandaan komt, als we maar van dit lekkere dessert kunnen blijven genieten. Vanuit het Italiaans vertaald betekent tirami su letterlijk ‘trek me op’. Iets vrijer vertaald betekent het beur me op of maak me blij. En iedereen wordt blij van goede tiramisu, toch?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via