Speculoos ijstaart met meringue aardbeien ijs
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Speculoos ijstaart met meringue-aardbeien ijs

Zin om groots uit te pakken met het dessert tijdens de feestdagen? Ga dan voor deze speculoos ijstaart met meringue aardbeienijs als spektakelstuk en steel de show! De combinatie met van speculoos met meringue aardbeienijs is niet alleen heel lekker, maar ziet er ook super smaakvol uit!

Bekijk ook de andere recepten van onze hemelse desserttafel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept speculoos ijstaart met meringue-aardbeien ijs

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Maal de speculooskoekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter in een steelpan. Voeg toe aan de keukenmachine en mix totdat de boter goed gemengd is met de speculoos.
2
Haal het ijs uit de vriezer. Bekleed de taartvorm met twee stukken bakpapier, 1 voor de bodem en 1 voor de zijkant. Verdeel 10 eetlepels van het koekmengsel over de bodem en druk aan. Verdeel 13 grote eetlepels ijs over de koekbodem. Druk aan tot het overal even dik en glad is. Herhaal beide stappen nog 2 keer zodat je 3 lagen van het koekmengsel en 3 lagen ijs hebt. Zet de taartvorm in de vriezer.
3
Klop voor de toefjes meringue het eiwit in stijve pieken met een mixer. Voeg daarna eetlepel voor eetlepel de suiker toe. Voeg de volgende eetlepel suiker pas toe als de vorige volledig is opgelost. Mix net zo lang tot je een glanzende meringue hebt en geen suikerkorrels meer voelt. Voeg als laatste de azijn en maïzena toe en mix nog eens 2 min.
4
Giet het meringuebeslag in een spuitzak met een kleine spuitmond. Haal de taart uit de vriezer en spuit kleine toefjes meringue bovenop de taart. Brand deze daarna kort met een brander tot de meringue lichtbruin kleurt en zet direct terug in de vriezer.
5
Schraap met een mes over de onderkant van de reep pure chocolade zodat er krullen ontstaan. Garneer de taart met de chocolade, cranberries, blauwe bessen en bloemen.

Tip: voor de toefjes meringue kan je eventueel ook kant-en-klare exemplaren kopen.

Hoe lang van tevoren moet je de ijstaart uit de vriezer halen om te ontdooien?

Om ijstaart te laten ontdooien geldt, hoe groter de taart hoe langer de ontdooitijd. Een ijstaart van 8 personen laat je ongeveer 20 minuten ontdooien. Ook kun je altijd tussendoor even checken of hij al zacht genoeg is en of je de taart al kunt eten.

Hoe lang kun je ijstaart bewaren?

De houdbaarheid van ijstaart varieert afhankelijk van de ingrediënten en de bewaaromstandigheden. Over het algemeen kan ijstaart tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via