Vegan Lotus Cookies 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Vegan Lotus cookies

Je kent ze vast wel, die heerlijke Lotus koekjes. Het zijn zoete speculoos koekjes waar je geen genoeg van krijgt! De lekkere smaak van deze koekjes hebben wij verwerkt in een nieuw bakrecept: vegan Lotus cookies. Vol van speculoos smaak, romig en tegelijkertijd krokant. Lekker voor bij de koffie!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept vegan lotus cookies

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter in 3 tot 5 min. luchtig met een handmixer of keukenmachine. Voeg al mixend de basterdsuiker toe en klop door tot dit volledig is opgenomen.
2
Voeg het vanille extract en de amandelmelk toe en roer goed door. Zeef in een aparte kom de bloem, bakpoeder en baking soda. Voeg dit toe aan de opgeklopte boter en mix het geheel nog 2 min. door.
3
Verkruimel de speculoos koekjes en spatel ¾ door het koekjesdeeg. Maak 6 grote bollen van het deeg en plaats deze op een bakplaat met bakpapier. Plaats de bollen minimaal 5 cm uit elkaar.
4
Maak een kuiltje in het midden van iedere bol deeg. Verdeel de speculoospasta in de kuiltjes. Strooi de rest van de verkruimelde speculoos koekjes over de deegbollen. Bak de koekjes 12 tot 15 min. in de oven.

Heerlijke vegan bakrecepten

Natuurlijke, gezonde en milieuvriendelijke keuzes maken in de keuken is tegenwoordig een groeiende trend, en vegan bakken is een geweldige manier om daaraan bij te dragen. Vegan bakrecepten zijn niet alleen vriendelijk voor dieren, maar ook goed voor jou en de planeet. Hier delen we enkele heerlijke vegan bakrecepten om je verwennen zonder schuldgevoel.

  • Vegan Lotus cookies: de naam zegt het al, in dit recept verwerken we heerlijke Lotus koekjes! Dat niet alleen, ook de speculaaspasta komt terug. Het resultaat zijn heerlijke, krokante koekjes waar je geen genoeg van krijgt.
  • Vegan cheesecake met frambozen: een krokante bodem, romige vulling en frisse topping, dat klinkt als dé perfecte cheesecake. Deze variant is geheel plantaardig, maar dat proef je zeker niet terug!
  • Vegan appeltaart: fan van appeltaart? Probeer dan eens deze plantaardige variant! In dit recept gebruiken we sojamelk en plantaardige margarine, waardoor de taart met een paar aanpassingen geheel vegan is.
  • Vegan kokosyoghurt blokjes: met een bodem van dadels en noten en een vulling van kokos, frambozen en agave zijn deze kokosyoghurt blokjes Het geheel maak je af met rood fruit als blauwe bessen, frambozen en rode bessen.
  • Vegan perencrumble: deze heerlijke vegan crumble maak je met maar 6 ingrediënten: peer, kaneel, suiker, ahornsiroop, amandelmeel en plantaardige boter. Makkelijk te maken, maar oh zo lekker!

Deze heerlijke vegan bakrecepten bewijzen dat je geen dierlijke producten nodig hebt om van smakelijke zoetigheden te genieten. Bovendien draag je bij aan een duurzamere wereld door plantaardige ingrediënten te gebruiken. Dus ga aan de slag in de keuken en laat je smaakpapillen verwennen met deze verrukkelijke traktaties!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?