Sinterklaas_gerechten_overzicht

Sinterklaas

Koek En Speculaas Strooier Sinterklaas Cupcakes (2)

‘t heerlijk avondje is gekomen! Sinterklaas is weer in het land en dat vieren we natuurlijk met lekkers. Op deze pagina vind je alles voor Sinterklaas. Maak het feest compleet met de uitgebreid gourmetten, leuke DIY’s en lekkere recepten voor jong én oud. Lees snel verder en ontdek het zelf.

Sinterklaas Pannenkoekentaart

Sinterklaas pannenkoekentaart

Pannenkoeken, speculaas en chocolade pepernoten, dit klinkt toch hemels? Bak met de kinderen de pannenkoeken, en stapel de taart op. Top voor het opdienen af met pepernoten voor een feestelijk resultaat.

DIY Chocoladeletters versieren

Samen met de (klein) kinderen in de keuken is hartstikke leuk, zeker met deze DIY! Samen met onze food- en lifestylecoach Stella en haar zoon Tijn ga je creatief aan de slag. Personaliseer jouw chocoladeletter met kleurrijke versiering zoals kruidnoten, mini marshmallows en discodip en smikkelen maar!

Budget Gourmet

Gourmetten met de kids

Steeds meer mensen gaan op Sinterklaasavond gourmetten en dat is zo gek nog niet. Het is makkelijk en hartstikke lekker, maar ook nog eens handig met kinderen. Met deze recepten hoeven kinderen niet lang te wachten aan tafel én ziet het er ook nog eens leuk uit. Probeer bijvoorbeeld deze mini cheeseburgers en mini pizzapuntjes voor een klein hapje of verras de kids (en volwassenen) met pannenkoeken in de vorm van spaghetti.

Sinterklaas Blondie Rocky Road

Een weetje over Sint snoepgoed

Wist je dat speculaas en marsepein vroeger liefdessnoepjes waren? Wanneer een jongen verliefd was op een meisje, kreeg zij van hem een figuurtje in één van deze twee lekkernijen. Vaak was dit een hartje. Wanneer een meisje niet verliefd was, brak zij dit hartje in tweeën. Vandaar de uitdrukking “iemand zijn hart breken”!

Een ultiem Sinterklaas recept

Kruidnoten kunnen natuurlijk niet missen tijdens de Sinterklaas periode. De kruidnoten zijn makkelijk om te maken, leuk als activiteit met de kids! Daarna kan je ze samen opeten, heerlijk toch?