Spinaziekoekjes Met Tonijn En Zilvervliesrijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Spinaziekoekjes met tonijn en zilvervliesrijst

Koekjes alleen als tussendoortje of borrelhapje? Niet met dit recept! De spinaziekoekjes met tonijn worden geserveerd met zilvervliesrijst, zodat je een goedgevulde maaltijd op tafel serveert. De koekjes worden gemaakt van spinazie, linzen, tonijn, ei, bloem en knoflookpoeder, waardoor ze goed vullen en hartstikke smaakvol zijn.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept spinaziekoekjes met tonijn en zilvervliesrijst

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Laat de spinazie volledig ontdooien en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Laat de linzen en tonijn uitlekken in een zeef. Meng de spinazie, linzen, tonijn, ei, bloem en knoflookpoeder.
2
Zet alvast een bord met een stukje bakpapier klaar. Maak koekjes van het spinazie mengsel, 2 per persoon. Leg de koekjes op het bord en plaats voor 10 min. in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op 230° C. Knip ondertussen de cherrytomaatjes los van de tros en meng met 1/3 van de olijfolie, peper en zout. Verdeel over een ovenschaal.
4
Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
5
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spinazie koekjes 3 min. aan op 1 kant, draai voorzichtig om en bak nog 3 min. Pof intussen de tomaatjes 5 min. in de oven.
6
Serveer de spinaziekoekjes met zilvervliesrijst en gepofte tomaatjes.

Aan de slag met spinazie

Spinazie is een veelzijdige groenten met een volle smaak die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept maken we er koekjes mee! Je kunt het koken, roerbakken, wokken of zelfs rauw eten. Je kunt kiezen voor verse spinazieblaadjes, die flink slinken wanneer je het gaat bereiden, of voor diepvries spinazie. De diepvries spinazie is nét zo gezond als verse spinazie, dus je krijgt dezelfde voedingsstoffen binnen.

Kies bijvoorbeeld voor de klassieke combinatie van spinazie, zalm en pasta, zoals deze gevulde pastaschelpen met spinazie en zalm. Doordat de pastaschelpen in een laag tomatensaus met zalm worden gelegd, afgetopt met mozzarella en ook nog eens met spinazie wordt gemaakt, heb je een verrukkelijke ovenpasta. Of wat dacht je van een spinazie en courgette pesto quiche? De bodem is lekker krokant dankzij een speciale manier van bakken en hierna gevuld met onder andere spinazie, geraspte oude kaas en pesto. Benieuwd naar alle recepten met spinazie? Bekijk ze op Eatertainment. Van ontbijt smoothies tot soepen, we hebben het allemaal!

Nog meer hartige koekjes

Naast deze spinaziekoekjes zijn er nog meer smaakvolle koekjes om te maken. Probeer eens deze cheddar koekjes met avocado-munt crème, tuinerwtjes en feta. De volle smaak van de cheddar kaas combineert goed met de frisse avocado-munt crème. Of maak eens deze Thaise viskoekjes, een klassiek Thais gerecht dat het altijd goed doet. Liever een vegetarische variant? Ga dan aan de slag met deze vega viskoekjes van bananenbloesem met mangosalsa. Bananenbloesem is een heerlijke vegetarische visvervanger en verrukkelijk in combinatie met de mangosalsa.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via