Gevulde Pastaschelpen Met Spinazie En Zalm
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gevulde pastaschelpen met spinazie en zalm

Met pasta ben je niet snel uitgekeken. In dit recept worden grote pastaschelpen gevuld met een heerlijke spinazie-ricottasaus. Doordat de pastaschelpen in een laag tomatensaus met zalm worden gelegd, afgetopt met geraspte mozzarella, ontstaat er een echte smaak explosie!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gevulde pastaschelpen met spinazie en zalm

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pastaschelpen in 6 min beetgaar. Snipper de knoflook en de ui fijn.
2
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en de ui aan. Voeg de spinazie en de uitgelekte doperwten toe en laat de spinazie slinken. Voeg vervolgens de ricotta en basilicum toe. Pureer de saus licht totdat de spinazie en doperwten vermengd zijn met de ricotta en basilicum.
3
Snijd de zalm kleine stukjes en de tomaatjes door de helft. Meng op de bodem van een ovenschaal de tomaatjes, zalm en passata door elkaar. Vul de uitgelekte pastaschelpen elk met 1 el van het ricottamengsel en leg ze in een patroon in de tomatensaus. Strooi de mozzarella over de pastaschelpen.
4
Zet de ovenschaal voor 5 minuten in het midden van de oven. Serveer de gevulde pasta zodra de kaas is gesmolten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via