Cheddar Koekjes Met Avocado Munt Crème, Tuinerwtjes En Feta
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Cheddar koekjes met avocado-munt crème, tuinerwtjes en feta

Vegetarisch gourmetten saai? Niet met deze heerlijke kaaskoekjes van cheddar! De volle smaak van de kaas combineert goed met de frisse avocado-munt crème. De kaaskoekjes zijn hartstikke eenvoudig te maken en het ziet er ook nog eens feestelijk uit.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept cheddar koekjes met avocado-munt crème, tuinerwtjes en feta

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Schil de avocado’s en verwijder de pit. Pluk de blaadjes van de munt. Pers het sap uit de citroen.
2
Maal de avocado, munt en citroensap in een keukenmachine tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout.
3
Kook de tuinerwtjes in ruim water 2 min. en giet af. Verkruimel de feta.
4
Verdeel de cheddar in porties van ongeveer 5 gr. Bak één portie in de vorm van een rondje ongeveer 3 min. op de bakplaat. Herhaal met de rest van de cheddar. Schep de cheddarkoekjes met een spatel van de bakplaat en laat iets afkoelen.
5
Schep een eetlepel avocadocrème op de cheddarkoekjes. Maak af met wat tuinerwtjes en verkruimelde feta.

Vegetarisch gourmetten

Gezellig gourmetten met het gezin tijdens de feestdagen is voor velen een traditie. Nu we steeds meer vegetarische recepten eten, is het soms lastig om te bedenken welke gerechtjes je kunt bereiden op een gourmetstel. Wij helpen je graag op weg!

Naast deze makkelijke en heerlijke kaaskoekjes zijn er nog meer makkelijke recepten om te proberen. Wat dacht je van deze pittige auberginerolletjes met tomatentapenade? In 15 min. heb je al smaakvolle rolletjes waar je geen genoeg van krijgt. Probeer ook de raclette spiesjes, waar gesmolten kaas centraal staat. Nét een kaasfondue, maar dan op een stokje!

Verder doen gevulde champignons het altijd goed tijdens het gourmetten. In deze versie combineren we de champignons met spinazie, walnoten en roquefort. Vergeet ook niet stokbrood Caprese te maken, een zelfgemaakte variant op kant-en-klaar kruidenstokbrood, maar dan op zijn Italiaans.

Kruidige winteroliën

Deze kruidige winteroliën mogen niet ontbreken tijdens je gourmetavond! De oliën kun je gebruiken om in te bakken en geven extra smaak aan de gerechten. Maak van tevoren deze 3 smaken (dragon en kruidnagel, peper en laurier én knoflook en rozemarijn) en verras je tafelgasten!

Mas Belles Eaux Languedoc Blanc
Wijntips van Yves

Mas Belles Eaux Languedoc Blanc

De Vegetarisch keuken is vandaag de dag zo veelzijdig dat ook bij een vegetarisch gourmet ontzettend veel smaken samenkomen. Bij veel gerechten met groenten wil je de wijn niet te overheersend hebben, daarom zou ik zeker voor een witte wijn kiezen, mits deze voldoende structuur en vettigheid heeft. De Mas Belles Eaux Languedoc Blanc heeft wat mij betreft een enorm gastronomisch bereik. Deze prachtige wijn wordt gemaakt van lokale druivenrassen als Vermentino, Clairette en Roussanne afkomstig van een kleine wijngaard ten noorden van Narbonne in het zuiden van Frankrijk. Schenk de wijn zeker niet te koud. Een graad of 12 volstaat.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via