Vegetarisch gourmetten saai? Niet met deze heerlijke kaaskoekjes van cheddar! De volle smaak van de kaas combineert goed met de frisse avocado-munt crème. De kaaskoekjes zijn hartstikke eenvoudig te maken en het ziet er ook nog eens feestelijk uit.
Gezellig gourmetten met het gezin tijdens de feestdagen is voor velen een traditie. Nu we steeds meer vegetarische recepten eten, is het soms lastig om te bedenken welke gerechtjes je kunt bereiden op een gourmetstel. Wij helpen je graag op weg!
Naast deze makkelijke en heerlijke kaaskoekjes zijn er nog meer makkelijke recepten om te proberen. Wat dacht je van deze pittige auberginerolletjes met tomatentapenade? In 15 min. heb je al smaakvolle rolletjes waar je geen genoeg van krijgt. Probeer ook de raclette spiesjes, waar gesmolten kaas centraal staat. Nét een kaasfondue, maar dan op een stokje!
Verder doen gevulde champignons het altijd goed tijdens het gourmetten. In deze versie combineren we de champignons met spinazie, walnoten en roquefort. Vergeet ook niet stokbrood Caprese te maken, een zelfgemaakte variant op kant-en-klaar kruidenstokbrood, maar dan op zijn Italiaans.
Deze kruidige winteroliën mogen niet ontbreken tijdens je gourmetavond! De oliën kun je gebruiken om in te bakken en geven extra smaak aan de gerechten. Maak van tevoren deze 3 smaken (dragon en kruidnagel, peper en laurier én knoflook en rozemarijn) en verras je tafelgasten!
De Vegetarisch keuken is vandaag de dag zo veelzijdig dat ook bij een vegetarisch gourmet ontzettend veel smaken samenkomen. Bij veel gerechten met groenten wil je de wijn niet te overheersend hebben, daarom zou ik zeker voor een witte wijn kiezen, mits deze voldoende structuur en vettigheid heeft. De Mas Belles Eaux Languedoc Blanc heeft wat mij betreft een enorm gastronomisch bereik. Deze prachtige wijn wordt gemaakt van lokale druivenrassen als Vermentino, Clairette en Roussanne afkomstig van een kleine wijngaard ten noorden van Narbonne in het zuiden van Frankrijk. Schenk de wijn zeker niet te koud. Een graad of 12 volstaat.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment