thaise viskoekjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Thaise viskoekjes

Deze viskoekjes zijn een klassiek Thais gerecht. De viskoekjes frituur je bijna, wanneer je namelijk te weinig olie gebruikt, zullen de koekjes aan de pan plakken. Verhit de olie goed, als je er een ringetje bosui in laat vallen en het direct heen en weer danst, is de temperatuur goed. Dit recept is goed voor 8-10 porties.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

9 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept thaise viskoekjes

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Maak de salade. Halveer de komkommer over de lengte en snijd er daarna plakjes van. Voeg toe aan een mengkom samen met de wortel julienne. Hak de bosui in ringetjes en voeg ook toe. Hak de helft van de pinda’s grof.
2
Meng in een kommetje de helft van de vissaus, de suiker en rijstazijn en schenk over de salade. Bestrooi de salade met de grof gehakte pinda’s.
3
Maak de haricot verts schoon en snijd in dunne plakjes. Hak de kabeljauw in grove stukken. Voeg samen met de resterende pinda’s, rode currypasta en resterende vissaus toe aan een keukenmachine en hak fijn. Meng de haricot verts plakjes door het vismengsel en vorm er kleine burgertjes (koekjes) van, van 5-6 cm doorsnede.
4
Verhit de olie in een anti-aanbak koekenpan. Zorg dat er ca. 1 cm olie in de pan staat, dus voeg naar eigen inzicht eventueel olie bij. Bak de koekjes in 5-6 min. rondom bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer met de salade en sweet chilisaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Vis
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via