Boerenkoolstamppot Met Paprika
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Boerenkoolstamppot met paprika

Boerenkoolstamppot heeft weinig introductie nodig. Wij maken een variatie op deze typische winterse kost, door het toevoegen van paprika. Natuurlijk vergeten we de spekjes en braadworst ook niet! Uiteraard ook prima weg te laten voor een vegetarische variant.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept boerenkoolstamppot met paprika

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Doe de aardappelen in een grote pan en voeg water toe tot ze net onder water staan. Leg de boerenkool er bovenop, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 20 min koken.
2
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de braadworst in 13 min goudbruin en gaar.
3
Snipper de rode ui, snijd de paprika in blokjes en hak de knoflook fijn. Bak in een koekenpan op middelhoog vuur de spekjes tot het vet vrij komt. Voeg ui, paprika en knoflook toe en bak 8 min mee. Breng op smaak met peper en zout.
4
Giet de aardappelen met de boerenkool af en voeg melk en mosterd toe en stamp fijn.
5
Serveer de boerenkool met een stuk braadworst en schep het paprika-spekmengsel op de boerenkool.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Mosterd

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via