Print opties

Sluiten

Stamppot bloemkool en prei

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe de aardappelen met het water en het bouillonblokje in een kookpan en breng aan de kook. Laat 20-25 min. koken met de deksel op de pan.
2
Maak ondertussen de groenten schoon. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd de prei in halve ringen. Pel de ui en sjalot, snipper de ui en snijd de sjalot in halve ringen.
3
Voeg wanneer de aardappelen gaar zijn de paprika, bloemkool, prei en ui toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Giet af en houd een deel van het kookvocht achter.
4
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de braadworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de laatste 3 min. de sjalot mee met de braadworsten.
5
Stamp de aardappelen met de groenten, kruidenmix en de margarine tot een smeuïge stamppot. Voeg indien nodig wat kookvocht toe. Serveer de stamppot met de braadworst en sjalot.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.