In samenwerking met:
tortellini
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Tortellini met pesto-ricottasaus

Tortellini is gevulde pasta, in dit recept met kaas. Maar het kan ook gevuld zijn met bijvoorbeeld spinazie of gehakt. Tortellini is te herkennen aan de vorm van een ring. Anders dan ravioli. Deze is weer te herkennen aan de vorm van een kussentje.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept tortellini met pesto-ricottasaus

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de vleestomaat en courgette in blokjes van 2 cm.
2
Verwarm een pan met de olijfolie op middelhoog vuur en fruit de knoflook glazig. Voeg de courgette en tomaat toe en bak 3 min. mee. Voeg de pesto en ricotta toe aan de pan en roer door. Voeg de tortellini toe en verwarm dit nog 4 min. mee op middelhoog vuur.
3
Hak ondertussen de pistachenoten grof. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas en pistachenoten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Noten
  • Melk
  • Gluten
  • Ei
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Soort
Pasta
Voorkeuren
Vrij van vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via