In samenwerking met:
tortellini
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tortellini met pesto-ricottasaus

Tortellini is gevulde pasta, in dit recept met kaas. Maar het kan ook gevuld zijn met bijvoorbeeld spinazie of gehakt. Tortellini is te herkennen aan de vorm van een ring. Anders dan ravioli. Deze is weer te herkennen aan de vorm van een kussentje.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept tortellini met pesto-ricottasaus

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de vleestomaat en courgette in blokjes van 2 cm.
2
Verwarm een pan met de olijfolie op middelhoog vuur en fruit de knoflook glazig. Voeg de courgette en tomaat toe en bak 3 min. mee. Voeg de pesto en ricotta toe aan de pan en roer door. Voeg de tortellini toe en verwarm dit nog 4 min. mee op middelhoog vuur.
3
Hak ondertussen de pistachenoten grof. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas en pistachenoten.

Wat eet je bij gevulde tortellini?

Tortellini smaakt heerlijk met een simpele tomatensaus, pesto of een romige Alfredo saus. Serveer met een knapperige salade en stukjes knoflookbrood voor een compleet Italiaans diner.

Wat is het verschil tussen ravioli en tortellini?

Hoewel ravioli en tortellini beide Italiaanse pastagerechten zijn, zijn er enkele verschillen. Ravioli zijn vierkante of ronde pasta-zakjes die zijn gevuld met kaas, vlees of groenten. Tortellini zijn kleine gevulde deegwaren die een ringvorm hebben en meestal worden gevuld met vlees of kaas.

Wat is tortellini?

Tortellini zijn kleine ringvormige pastadeegwaren die traditioneel gevuld worden met een mengsel van varkensvlees, mortadella, Parmezaanse kaas en kruiden. Andere vullingen zijn ook populair, zoals spinazie en ricotta, champignons en truffel, of kip en kaas. Tortellini wordt vaak geserveerd in bouillon, saus of soep.

Hoeveel tortellini per persoon?

Over het algemeen wordt er gerekend op ongeveer 125 tot 150 gram tortellini per persoon als onderdeel van een hoofdmaaltijd. Dit is echter slechts een richtlijn en de exacte hoeveelheid kan variëren. Het is afhankelijk van factoren zoals de eetlust van de persoon en bijgerechten die worden geserveerd, en het type maaltijd (lunch of diner).

Welke saus met tortellini?

Er zijn veel sausopties die goed passen bij tortellini, afhankelijk van je persoonlijke smaak en voorkeuren. Denk aan een zelfgemaakte pesto-ricottasaus, makkelijke tomatensaus of een boter en salie saus. Onthoud dat de keuze van saus voornamelijk afhangt van je persoonlijke voorkeur. Je kunt ook experimenteren met verschillende sauzen om te ontdekken welke combinaties je het lekkerst vindt.

Meer heerlijke pasta pesto recepten

Naast deze heerlijke tortellini met pesto zijn er nog meer lekkere pasta’s met pesto. Wat dacht je van deze pasta pesto met gebakken feta en broccoli? Dit recept krijgt een Grieks tintje door de toevoeging van feta. Ook lekker: pasta met roerbakgroenten en een zelfgemaakte spinaziepesto.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via