Tortellini is gevulde pasta, in dit recept met kaas. Maar het kan ook gevuld zijn met bijvoorbeeld spinazie of gehakt. Tortellini is te herkennen aan de vorm van een ring. Anders dan ravioli. Deze is weer te herkennen aan de vorm van een kussentje.
Tortellini smaakt heerlijk met een simpele tomatensaus, pesto of een romige Alfredo saus. Serveer met een knapperige salade en stukjes knoflookbrood voor een compleet Italiaans diner.
Hoewel ravioli en tortellini beide Italiaanse pastagerechten zijn, zijn er enkele verschillen. Ravioli zijn vierkante of ronde pasta-zakjes die zijn gevuld met kaas, vlees of groenten. Tortellini zijn kleine gevulde deegwaren die een ringvorm hebben en meestal worden gevuld met vlees of kaas.
Tortellini zijn kleine ringvormige pastadeegwaren die traditioneel gevuld worden met een mengsel van varkensvlees, mortadella, Parmezaanse kaas en kruiden. Andere vullingen zijn ook populair, zoals spinazie en ricotta, champignons en truffel, of kip en kaas. Tortellini wordt vaak geserveerd in bouillon, saus of soep.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment