Een pasta boordevol groenten en een groene pesto doet het altijd goed. Zelf pesto maken is het allerlekkerst en ondertussen kan de pasta gewoon koken, supermakkelijk dus! In dit recept maakt DekaMarkt een spinaziepesto met knoflook, citroen, pijnboompitjes en pecorino.
Tip: andere heerlijke pasta gerechten zijn te vinden op de pasta recepten pagina!
Ga zelf aan de slag met pesto! Binnen een handomdraai maak je een heerlijke pesto voor bij je pasta of andere recepten. Zo heb je naast deze spinaziepesto van knoflook, citroen, pijnboompitjes en pecorino nog meer heerlijke pesto’s. Maak eens deze dillepesto met walnoot en ricotta. Ideaal als dipje voor bij de borrel of bij een visgerecht. Restjes bladgroenten over? Maak dan deze heerlijke rucola pesto. Supersmaakvol met walnoten, knoflook en pecorino. Er waar kan je pesto beter in verwerken dan in een klassieke pasta pesto?
Italiaanse roerbakgroenten kunnen verschillende soorten groenten bevatten, afhankelijk van het merk of de fabrikant. Typische groenten zijn echter courgette, paprika, champignons en uien.
Er zijn verschillende kruiden die lekker zijn door roerbakgroenten, zoals knoflook, gember, chilipeper, oregano, basilicum, rozemarijn, tijm en koriander. Het toevoegen van kruiden hangt af van de persoonlijke smaak en het type gerecht dat wordt bereid.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment