In samenwerking met:
Pasta Met Roerbakgroenten En Spinaziepesto Dekamarkt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Pasta met roerbakgroenten en spinaziepesto

Een pasta boordevol groenten en een groene pesto doet het altijd goed. Zelf pesto maken is het allerlekkerst en ondertussen kan de pasta gewoon koken, supermakkelijk dus! In dit recept maakt DekaMarkt een spinaziepesto met knoflook, citroen, pijnboompitjes en pecorino.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pasta met roerbakgroenten en spinaziepesto

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Was de spinazie en laat goed uitlekken. Rasp de pecorino en de gele schil van de citroen. Pers het sap van de citroen.
3
Rooster de pijnboompitten licht bruin in een droge koekenpan en zet apart.
4
Pel de knoflook. Maal de spinazie, 2/3 van de pecorino, knoflook, geraspte citroenschil, citroensap, pijnboompitten en de olijfolie tot een pesto in de keukenmachine.
5
Verhit 1 el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de groenten 4 min., halveer de cherrytomaten en voeg toe. Bak de tomaten 2 min. mee.
6
Draai het vuur laag en voeg de pasta en spinaziepesto toe. Roer het geheel goed door. Serveer de pasta met de overige pecorino.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Pinda
  • Noten
  • Melk
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via