Tostada Tonijn Liggend Low Res NIEUW
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Tostada met tonijn

Door maïstortilla’s te bakken in olie transformeren ze in knapperige tostada’s. Hun crunchy karakter maakt dat ze de ideale ondergrond zijn voor allerlei toppings, zodat een heerlijk hapje ontstaat. Kijk maar naar deze tostada met tonijn, avocado en rode ui: een superlekker voorgerechtje.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept tostada met tonijn

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Snijd de verse tonijn in blokjes en snipper de rode peper heel fijn. Doe in een mengkom. Voeg de sesamolie en sojasaus toe en schep door elkaar. Dek de kom af en laat 30 min. marineren in de koelkast.
2
Pel en snijd ondertussen de rode ui in dunne sliertjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, haal het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes.
3
Verwarm de frituurolie in een pan op middelhoog tot hoog vuur en bak de maïstortilla’s aan beide kanten knapperig en goudbruin (ongeveer 2 min. per kant). Laat uitlekken op keukenpapier.
4
Snijd de limoenen in partjes. Verdeel de gemarineerde tonijn op de maïstortilla’s en maak af met de sliertjes rode ui en de furikake. Serveer met de partjes limoen.

Wat zijn tostada’s?

Tostada’s zijn een populair gerecht uit de Mexicaanse keuken, bestaande uit gefrituurde of geroosterde tortilla’s die knapperig en goudbruin zijn. Ze dienen als een stevige basis voor diverse toppings zoals bonen, pulled chicken of rundvlees, sla, kaas, avocado, salsa en zure room. Eigenlijk kan je tostada’s beleggen met alles wat jij lekker vindt: van lekker veel groenten tot vis of vlees!

In Mexico vind je tostada’s op menukaarten in vrijwel ieder restaurant, maar het wordt bijvoorbeeld ook veel op straat verkocht. Tostada’s zijn ideaal als streetfood hapje! Je kan het eten als hoofdgerecht, voor de lunch en dus ook als snack. De krokante textuur van de tortilla vormt een smaakvol contrast met de verschillende zachte en smaakvolle toppings, waardoor tostada’s een geliefd en veelzijdig gerecht zijn in de Mexicaanse culinaire traditie. Inmiddels is dit gerecht gelukkig ook overgevlogen naar Europa, want op zijn tijd vinden wij het heerlijk om te genieten van heerlijke tostada’s.

Andere tostada recepten

Zoals je misschien wel weet wordt er in de Mexicaanse vaak gebruikgemaakt van bonen. Heerlijke tostada’s met bonen zijn bijvoorbeeld deze tostada met bonen en groenten en deze Mexicaanse tostada’s die we naast bonen beleggen met avocado, zure room en ananas. Misschien niet de combinatie waar je meteen aan denkt, maar juist dit frisse gaat heel goed samen met de bonen! Tostada’s zijn relatief gemakkelijk te maken en juist dat maakt het een heerlijk gerecht voor op een doordeweekse avond. Heb jij al eens tostada’s gemaakt of ga je er binnenkort mee aan de slag?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei
  • Vis
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via