Door maïstortilla’s te bakken in olie transformeren ze in knapperige tostada’s. Hun crunchy karakter maakt dat ze de ideale ondergrond zijn voor allerlei toppings, zodat een heerlijk hapje ontstaat. Kijk maar naar deze tostada met tonijn, avocado en rode ui: een superlekker voorgerechtje.
Tostada’s zijn een populair gerecht uit de Mexicaanse keuken, bestaande uit gefrituurde of geroosterde tortilla’s die knapperig en goudbruin zijn. Ze dienen als een stevige basis voor diverse toppings zoals bonen, pulled chicken of rundvlees, sla, kaas, avocado, salsa en zure room. Eigenlijk kan je tostada’s beleggen met alles wat jij lekker vindt: van lekker veel groenten tot vis of vlees!
In Mexico vind je tostada’s op menukaarten in vrijwel ieder restaurant, maar het wordt bijvoorbeeld ook veel op straat verkocht. Tostada’s zijn ideaal als streetfood hapje! Je kan het eten als hoofdgerecht, voor de lunch en dus ook als snack. De krokante textuur van de tortilla vormt een smaakvol contrast met de verschillende zachte en smaakvolle toppings, waardoor tostada’s een geliefd en veelzijdig gerecht zijn in de Mexicaanse culinaire traditie. Inmiddels is dit gerecht gelukkig ook overgevlogen naar Europa, want op zijn tijd vinden wij het heerlijk om te genieten van heerlijke tostada’s.
Zoals je misschien wel weet wordt er in de Mexicaanse vaak gebruikgemaakt van bonen. Heerlijke tostada’s met bonen zijn bijvoorbeeld deze tostada met bonen en groenten en deze Mexicaanse tostada’s die we naast bonen beleggen met avocado, zure room en ananas. Misschien niet de combinatie waar je meteen aan denkt, maar juist dit frisse gaat heel goed samen met de bonen! Tostada’s zijn relatief gemakkelijk te maken en juist dat maakt het een heerlijk gerecht voor op een doordeweekse avond. Heb jij al eens tostada’s gemaakt of ga je er binnenkort mee aan de slag?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment